MONTA TAPAA RENTOUTUA

Kurun tärkeimpiä suunnittelun lähtökohtia on ollut, että Sinä pääset meille rentoutumaan! Kyselin Juha Larmilta, joka muuten kouluttautuu parhaillaan joogaopettajaksi miten Kurussa voi rentoutua ohjatusti.

Juha, mikä on paras tapa laskea stressiä?

Me länsimaiset ihmiset olemme kiireisiä ja stressaantuneita. Meille tärkein hyvinvoinnin muoto on palautuminen ja lepääminen. Uni on niistä tärkein. Se mitä tapahtuu hereillä ollessamme tähtää siihen, että voisimme löytää itsestämme rauhan. Käytännössä tämä tarkoittaa hengitystyöskentelyä, jossa kehotyöskentely on maltillista. Harjoitukset ovat joogatyyppisiä, rauhallisia ja pitkään viipyviä asentoja, joissa pyritään löytämään oma luonnollinen rytmi. Tällä rauhoitetaan hermostoa ja omaa mieltä.

Ohjattu rentoutustunti Kurussa sisältää 5-6 erilaista asentoa ja hengitysharjoitusta, jotka tähtäävät siihen, että olet tunnin jälkeen rauhallisempi, mutta samalla myös virkeämpi. Hermoston palauttaminen ei tee nukuttavaa oloa, vaan olosta tulee kevyempi.

Mitä sanoit ihmiselle, joka sanoo, ettei osaa joogata, tai on liian kankea? Tai sellaiselle, joka kertoo rauhoittumisen olevan varsin hankalaa?

Kurun rentoutushajoitukset sopivat vasta-alkajille. Asennot ovat lepääviä, selinmakuulla tapahtuvia tai sellaisia, että jalat nostetaan seinälle. Meillä on apuvälineitä, kuten joogabloggeja, bolstereita ja tyynyjä, jotta löydät itsellesi rennon ja mukavan asennon. Kehonrentous on avain mielen rentouteen, eli emme hae ääriasentoja, hikipisaroita emmekä venyttele ja purista hampaat irvessä.

Kurun päärakennuksesta löytyy erillinen rentoutustila? Mikä sen tarkoitus on?

Olemme varanneet rentoutumiselle ison avaran tilan, jossa ei ole häiriötekijöitä. Loman aikana saatat haluta lähteä omasta Villastasi lounge-tiloihin tai tulla nautiskemaan rentoutustilan rauhasta. Tilassa on mukavan lämmintä ja äänentoistolla voimme tunnin sisällöstä riippuen tarjota erilaista rentoutusmusiikkia. Tilasta löytyy apuvälineitä ja vilttejä, jonka alle voit käpertyä rentoutumaan.

Tila on käytössäsi aina, eli vierailun aikana voi tulla tekemmään oman harjoituksen, nukkua pienet päiväunet, joita ehdottomasti suosittelemme tai osallistua ohjatuille tunneille. Emme toki vaadi ketään osallistumaan tunneille, mutta kannustamme, että tulisit aistimaan, miltä lepääminen ohjatusti tuntuu.

Miksi tälläiselle lomalle kannattaa lähteä?

Rentoutus- ja hyvinvointiloma on sellainen, että sitä ei aina edes tiedä kaipaavansa. Kun on saanut tämän kokemuksen ymmärtää, miksi se on niin tarpeellinen. Meistä harva on hyvä rentouttamaan itseään. Olemme hyviä keräämään kierroksia, stressiä ja pientä ahdistusta arjessa, mutta olemme vähän kehnoja purkamaan sitä kaikkea jännitystä.

Haluamme tarjota Sinulle hitaamman rytmin, joka on rentouttavaa ja hyvin läsnäolevaa. Tätä tukee luonto, ruoka, saunominen, spahoidot ja rentoutustunnit. Kiireinen ihminen saattaa aluksi ihmeteellä, että tapahtuuko täällä mitään, mutta pian hitaus ottaakin vallan ja loma alkaa tekemään tehtäväänsä ja palautuminen alkaa.

Kiitos Juha ja voitko kertoa, oletko itse ohjaamassa tunteja?

Ilman muuta olen! Minun erikoisalaani on juuri rentouttavat ja tyynnyttävät tunnit, jotka sopivat aivan kaikille. Tämän lisäksi tarjoamme myös ilmajoogaa ja löytyy meiltä ohjaajia myös vaativille yksityistunneillekin, jos joku niitä kaipaa.

Odotan myös innolla, että pääsen ohjaamaan tunteja myös keskelle metsää. Tätä varten rakennetaan joogatasanteita luontoon. Kiitos!

Juhalle kiitos! Lopuksi haluan vielä esitellä rentoutustilan bambulattian, joka on tällä hetkellä hyvin vahva kandidaatti meille!

Omilta Aasian lomilta parheiten on jäänyt mieleen egologinen bambu ja sen tuoma tietty fiilis. Home 4 Youn Kristiina Vilo löysi meille upeita vaihtoehtoja ja tämä eksoottisen näköinen pinta näyttää mielestäni aivan upealla! Rohkeahan se on, mutta sisustusarkkitehti Petra-Miisa on valinnut rauhoittavat ja tasapainottavat sävyt tilaan, joten uskon tämän lattian olevan täydellinen valinta.

Ensi viikolla julkaisemme Villan 3d-mallinnoksen ja sanon jo nyt, että se on mieletön!

Jos sulla on mielessäsi kysymyksiä rentoutustunteihin liittyen, niin vastaan mielelläni!

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Jutta