SILMÄYS SUUNNITTELIJAN SILMIN

Onpa mukava käynnistää blogin aktiivinen kirjoittaminen! Tänään täällä sisältöä sinulle tarjoilee Jutta. Ajattelin, että olisi mukava tutustuttaa ensimmäisissä artikkeleissa sinut suunnitelmiimme ja toki pääset seuraamaan konkreettista rakentamista talven aikana. Kuru Resortin avajaisia vietetään ensi kesänä, joten tehtävää meillä on paljon!

Kävin jututtamassa Kurun suunnitelmista Interiorin sisustusarkkitehti Petra-Miisa Juusenahoa. Meillä on alusta saakka ollut oma näkemys Kurusta, mutta ilman huikeaa sisustusarkkitehtiamme olisimme olleet pulassa! On aivan eri asia suunnitella sisustusta ja pintoja kotiin, kuin julkiseen tilaan. Yllättävää oli myös se, miten paljon pitää tietää asioista, sillä kaikenlaisia luokituksia ja viranomaismääräyksia on paljon. Mutta lähdetään yleisellä tasolla liikkeelle.

Miten Petra-Miisa kuvailisit Kuru Resortin ajatusta?

Sisustusarkkitehdin näkulmasta katsottuna tarkoituksena on luoda elämyksellinen hyvinvointikeskus ja tämä teema on ollut keskeisessä roolissa sisustuksen suunnittelussa, mukaanlukien materiaalit. Elämyksellisyys tarkoittaa tässä yhteydessä muunmuassa sitä, että uskallamme poiketa tutusta ja turvallisesta kodinsisustuksesta ja tavanomaisista, klassisista ratkaisuista. Emme käytä perusmateriaaleja, suihkuja tai kalusteita joita löytyy asiakkaiden kotoa. Sen sijaan teemme elämyksellistä ja uniikkia tilaa, joka tukee Kurun tarinaa monella eri tavalla. Materiaaleista löytyy erikoisuuksia ja harvinaisuuksia, eli emme tule näkemään Kurussa rautakauppojen hyllytavaraa.

Irtiottoa arjesta pyritään tehostamaan moniaistisella tilakokemuksella. Kun saavut uuteen ja elämykselliseen ympäristöön, haluamme, että se tarjoaa ihastuksen huokaisuja, rauhoittumista ja wau-elämyksiä. Tila tarjoaa sinulle tunnetta. Haluamme irrota tyyppillisistä estetiikkakäsityksistä ja viedä kävijät mielen matkalle. Materiaalien, kalusteiden ja valon yhteesovittamisella pyritään olemaan jossain ihan muualla, kuin kotisohvalla.

Millaisia materiaaleja Kurussa nähdään?

Kantava teema on luonnonmukaisuus ja Kurussa on käytetty paljon erilaisia pintoja ja tekstuureita, joita on mukava koskettaa. Käytössä on esimerkiksi jokikiveä, jossa on vyöhyketerapeuttisia ominaisuuksia kun kiven muodolla kävellään. Suihkuhuoneessa voit nauttia sateesta.

Puuta on eri sävyissä, laaduissa ja tekstuureissa käytetty paljon. Luonto ja sen värit, valot ja varjot ovat antoisa teema. Kuru on miljöö, jossa pyritään pois kaikesta keinotekoisesta ja muovisesta. Kurun sisustus tehdään lähelle ihmistä.

Lisäksi tuli on tärkeä elementti ja se on kaikissa tiloissa läsnä ja se tulee osaksi sisustusta. Myös tuoksut tulevat olemaan merkityksellisiä. Meiltä löytyy day spa ja hyvinvointikeskus, lifestyle-myymälä ja ensiluokkainen ravintola ja kaikki nämä sekoitettuna luovat moniaistista ympäristöä. Tähän yhdistetään vielä ääni, joka tukee tunnelmaltaan tilojen toimintoja, olemme sitten joogasalissa, day spassa, ravintolassa tai rentoutumassa loungetiloissa. Tähän suunniteltu äänimaisema tukee tilakokemusta.

Kiitämme Petra-Miisaa tässä vaiheessa. Hänen näkemyksensä tulevat olemaan vahvasti blogissa esillä ja tulemme myös kertomaan tarkemmin miltä valmistajilta olemme tuotteita hankkineet. Sen verran voin myös jo vinkata, että parin viikon sisällä pääset näkemään 3D-mallinnoksia, miltä kesällä 2021 avattavat villat näyttävät.

Olipas mukava päästä blogin pariin ja vähintään kerran viikossa tulee uutta sisältöä!

Iloista viikkoa toivottelee

-jutta-