Mitä olemme tekemässä?

Lyhyesti ja ytimekkäästi – Yhtä Suomen hienoimmista matkailukokemuksista.

Kuru Resort Saimaa sijaitsee vuoden matkailukohteeksi valitun Järvisydämen vieressä Saimaalla. Haluamme osaltamme viedä Suomen matkailutoimialaa eteenpäin korkeatasoisen ja erottuvan matkailukonseptin myötä.

Tällainen projekti vaatii ympärilleen ison joukon yrityksiä ja ihmisiä, jotka jakavat saman kunnianhimoisen vision. Yhdessä teemme Kurusta parhaan mahdollisen matkakohteen.

Eikä tässä enää aikailla, sillä Kuru avaa ovensa 2021 kesällä.

Luontoa ja laatua arvostavan unelmakohde

Järvi-Suomi tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön luonnon ehdoilla tuotetulle hyvinvoinnille. Kuru on vieraille ennenkaikkea rauhallisuuden ja rentoutumisen tyyssija; Luonnonrauhan aistimista, luonnollista liikkumista ilman suorituskeskeisyyttä ja mahdollisuus rauhoittua ja eristäytyä ulkomaailman kiireistä ja velvoitteista.

Teknologia varastaa huomiotamme yhä kiihtyvällä vauhdilla. Hyvinvoinnillemme on välttämätöntä löytää aikaa ja tilaa, jossa voimme pysähtyä ja tarkastella sisäistä maailmaamme ja löytää yhteyden luontoon. Näin palaudumme, vahvistamme voimavarojamme ja rakennamme tasapainoa elämäämme.

Mielenrauhaa & yksityisyyttä

Vieraat toivotetaan tervetulleeksi portilla, jonka sulkeutuessa taakse jäävät arjen kiireet. Edessä upea järvimaisema ja silminkantamattomiin jatkuva koskematon luonto ottaa sinut lempeästi vastaan.

Vieraat voivat valita lomansa ajaksi erilaisen hyvinvointipaketin ja kaikkia eikä puhelinten, läppärien tai pädien käyttöä julkisissa tiloissa suositella. Vieraat, jotka valitsevat ”digital detox” -ohjelman, saavat nauttia lomastaan ilman häiriötekijöitä.

Kuru Resort Saimaassa rakennettu sulautuu täydellisesti osaksi rakentamatonta. Vieraat majoittuvat Lake Villassa. Panoraama-näkymä tarjoaa henkeäsalpaavan maiseman järvelle ja ympäröivään luontoon. Maisemista voi nauttia myös Spa & Sauna -puolella.

Luonnonmateriaalit tukevat hyvinvointia. Jokaisesta villasta on esteetön näkymä järvelle ja yksityisyys ja rauha on huomioitu niin majoituksen suunnittelussa kuin sijoittelussakin. Tilan tunnelmassa huomioidaan luontokokemuksen korostaminen, valon optimointi, sisätila-luonto kontaktin varioiminen, puhtauden ja mielenrauhan korostaminen.

Lepoa keholle ja mielelle.

Luonnonrauha, hiljainen ympäristö ja hidas rytmi edesauttavat arjen kiireestä irtautumista ja alentavat stressiä. Ympäröivä hiljaisuus ja varsinkin talven kaamosaika vahvistavat hyvää, virkistävää unta, joka omalta osaltaan auttaa meitä kohtaamaan arjen haasteita.

Uni on hyvinvoinnin tärkeimpiä osa-alueita. Siksi tarjoamme vieraillemme täydellisen nukkuma-mukavuuden ylellisillä ja luonnonmukaisilla kalusteilla ja tekstiileillä. Vieraat voivat valita hyvinvointipaketin, jonka ohjelma tukee luonnollisen ja hyvän unirytmin saamista.

Kaikki tilakonseptit houkuttelevat lepäämään tai torkkumaan itselle hyvältä tuntuvassa paikassa, ulkona riippumatoissa tai päärakennuksen lepotuoleissa.

Ulkoisesta maisemasta voi nauttia säästä huolimatta. Kylminä ja pimeinä pakkasöinä tunnelmallisesti valaistua maisemaa voi ihailla lämpimässä koivuntuoksuisessa kylvyssä. Kesällä tuulenvire pyyhkii avatuista ikkunoista ja kesän tuoksut hellivät kylpijää.

Päärakennuksessa on mahdollista joogata, meditoida joogasalissa. Hiljaiset tilat tarjoavat paikan lukemiseen tai lepäämiseen omassa rauhassa ja Day Spa tarjoaa vieraille aisteja hyväileviä hemmotteluhoitoja.

Ruoka on valmistettu parhaista raaka-aineista, jotka tulevat niin läheltä kuin mahdollista. Kala nousee Saimaan vesistä, juurekset ja yrtit lähituottajien pelloilta ja marjat lähimetsistä. Ruokailu tapahtuu lasiterassilla järvimaisemissa tai takkatulen ääressä tunnelmallisessa päärakennuksessa. Luontoretkille otetaan eväskori matkaan.

Kultaakin arvokkaampi hiljaisuus. Täydellinen hetki laiturilla saunomisen jälkeen. Tiloja, joissa ollaan vahvasti läsnä, koetaan, tunnetaan ja voimistutaan. Kuru Resort Saimaa tarjoaa eri vuodenaikoina elämyksellisiä pysähtymispaikkoja, joihin kuljetaan pitkospuiden, porrasten ja polkujen kautta.

Talvi – aistikontrastien aika

Talvella pakkasen pauke, lumen kinostuminen ikkunalaudoille ja räiskyvä takka kutsuvat käpertymään sisätiloihin. Saunasta höyryävänä avantoon pulahtaminen, luisteluretket kansallispuistoon ja herkullisen pitkät kynttiläillalliset tekevät vierailusta sarjan ikimuistoisia elämyksiä.

Kevät – herääminen

Jäiden lähdettyä luonto herää kukoistukseensa. Äänimaailman korostaminen, huleveden ohjaus puroiksi, Saimaan Norpan bongaus kevättalven, villiyrtein pakatut huonelahjat ja läsnäoloa vahvistavat tilaratkaisut saavat kävijät virkistymään.

Kesä – valoa ja veden liikettä

Kesällä rakennukset avataan ja vierailijat pysähtyvät viettämään aikaa ulkotiloissa. Kesällä korostetaan liikkumista ja vesiaktiviteettejä. Tilakokemuksissa hyödynnetään tuulta, tuoksuja ja äänimaisemaa.

Syksy – rauhoittuminen

Syksyllä hiljaisuuden ja läsnäolon lisäksi korostetaan hemmottelua. Tilat ohjaavat mietiskelyyn ja rauhallisuuden kokemiseen. Syksyn makujen, värien ja äänimaailman hyödyntäminen asiakaskokemuksessa.

Vesi yhdistää alueen Saimaan kanavan kautta Helsinkiin, merille ja aina muuhun maailmaan saakka. Alueen puhdas vesistö ja kauniit maisemat ja luonnollinen liikkuminen, kuten suppailu, talvinen avantouinti tai ilta-auringossa soutaminen edistävät sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Kansallispuisto ja lähialueiden kauneimmat luontokohteet ovat osa asiakaskokemusta.

Sijainti Järvisydämen ja Saimaan jatkuvasti kehittyvän matkailuekosysteemin yhteydessä mahdollistavat monipuoliset liikennöintiyhteydet.

Saapuminen autolla: Helsinki – 3,5h, Jyväskylä – 2,15h, Kuopio – 1h, Mikkeli – 1,20h.

Saapuminen lentäen: Savonlinna lentoasema – automatka 1h tai Kuopion lentoasema – automatka 1,5h.

Saapuminen junalla: Savonlinna – automatka 45 min, Varkaus – automatka 35 min.

Saapuminen vesiteitse: Jopa Suomenlahdelta saakka Saimaan kanavaa pitkin.

Suomen luontoa, turvallisuutta, ilmanpuhtautta ja elämyksellisyyttä ovat viime aikoina ylistäneet niin kansainvälinen media kuin merkittävät järjestötkin.