Maasäteilyä ?

Posted on

Maasäteilyä on mitattu erilaisilla välineillä jo tuhansia vuosia. Maasäteilyllä tarkoitetaan tiettyihin paikkoihin sijoittuvia vaikutukseltaan erilaisia säteilykenttiä, jotka ovat pääasiassa haitallisia eläville olennoille. Kentät vaikuttavat kasveihin, eläimiin ja ihmisiin.

Maasäteilykentillä tosin on myös monenlaisia myönteisiäkin vaikutuksia. Maasäteilyä ei siis periaatteessa voida pitää pahana tai hyvänä luonnon ilmiönä, vaan siihen on suhtauduttava kuten esimerkiksi vaihteleviin säätiloihin tai vuodenaikojen kiertoon. Maasäteilyn vaikutukset on syytä tuntea, jotta niiden kanssa voitaisiin tulla hyvin toimeen.

Valitettavasti nykyisin ei vielä ole keksitty maasäteilylle tieteellisesti pätevää teoriaa eikä nykytietämyksen hyväksymiä fysikaalisia mittausvälineitä. Siksi kutsuille paikalle insinööri Esko Leikaksen, joka on aiheeseen vihkiytynyt. Lisää tästä aiheesta voit lukea Maasäteilyn tutkijoiden sivulta.

Sähköyliherkkien ihmisten määrä lisääntyy ja on arvioitu, että 1,5-5% ihmisitä kärsii sähkön aiheuttamasta oireista. Päätetyötä tekevät ihmiset olivat ensimmäisiä, jotka alkoivat tästä vaivasta ensimmäisenä raportoimaan. Tämä on varsin mutkikas asia, sillä sähkömagneettisia kenttiä on jokapuolella, eikä niitä voi paeta eristäytymättä yhteiskunnasta. Maapallokin muodostaa oman sähkömagneettisen kenttänsä. Ja me siis elämme sen sisällä. Koska hermostomme toimii sähköimpulsseilla, myös me ihmiset muodostamme oman kenttämme.

Nämä asiat ovat varsin mielenkiintoisia, joskin meille vielä hieman vieraita. Haluamme selvittää kaiken mahdollisen jo suunnitteluvaiheessa, jotta vieraillamme on hyvä olla Kuru Resortissa.

Mökkejä siirrettiin niin, että ne eivät nyt kulje säteilylinjojen päällä. Joku voi olla samaa mieltä wikipedian kanssa:

”Vesisuoniin liittyy paljon näennäistieteellisiä käsityksiä. Vesisuoniin uskovat katsovat kuitenkin veden kulkevan vesisuonissa lähes millaisessa maastossa tahansa. Esimerkiksi valtaosa taikavarvun käyttäjistä uskoo vesisuoniin. Oletettujen vesisuonten kannalta otollisimmin saatetaan jopa rakentaa taloja, yleensä vesisuonia välttäen. Kaivo taas saatetaan tehdä esimerkiksi ”kolmen vesisuonen risteykseen”.

Uskomus vesisuoniin on usein jollakin tavalla mystinen. Vesisuonet saattavat muodostaa erilaisia verkostoja ja säteittäisiäkin kuvioita maan alla, joita voi selvittää vain asioihin perehtynyt tietäjä varpuineen. Hyvin samantapaisia ovat käsitykset kuviteltujen henkimaailman energioiden vastaavantapaisesta virtaamisesta.

Vesisuonten on väitetty vaikuttavan taika­varpuun maasäteilyn tai heikkojen magneetti­kenttien välityksellä.[1][2] Termin maa­säteily on tehnyt tunnetuksi saksalainen Gustav von Pohl, joka myös väitti tämän säteilyn aiheuttavan syöpää ja muita sairauksia.[3] Tästä ei kuitenkaan ole todisteita. Teoreettisesti on päätelty, että maan alla virtaava vesi todella aiheuttaa heikkoja magneetti­kentän muutoksia, mutta ne ovat niin pieniä, ettei niitä ole voitu mitata. Kuitenkin Finn Skøtt Andersen on väittänyt ihmisen kykenevän havaitsemaan näinkin heikot magneetti­kentän vaihtelut, mitä useimmat tutkijat eivät pidä uskottavana.”

Me kuitenkin halusimme ottaa tämänkin asian huomioon. Ja se mikä on varmaa on se, että ei tästä ainakaan haittaa ole! Ja toivottavasti saamme Eskon vielä kesällä mittaamaan tarkemmin aluetta. Ja erityisen fiiliksissä olen tietenkin tuosta hyvän energian paikasta – siellä meditoidaan jo tulevana kesänä varmasti!

Onko sinulla kokemuksia aiheesta? Kiinnostaisi kovasti kuulla tarinoita ja mitä ajatuksia tämä herättää!

 

-Jutta-

 

 

21 thoughts on “Maasäteilyä ?

 1. Molemmat isoäitini olivat tarkkoja sängyn sijaintipaikasta. Ei saanut olla vesisuonen päällä kun muuten aiheutti reuman kaltaisia särkyjä ja kolotuksia. Vesisuonetonta kohtaa etsittiin roikottamalla kultasormusta villalangan päässä ja jos sormus alkoi pyöriä langan päässä ympyrän rataa pitkin niin vesisuoni oli alla. Mitä vinhemmin pyöri niin sitä vahvempi oli suoni. 😊 Tällainen kokemus.

  1. Sanna, nyt kun kerroit tämän sormusasian tuli itsellekin mieleen muisto lapsuudesta. Samaa hommaa tehtiin meilläkin kotona.Iloista kevättä!

   -jutta-

 2. Sairastan reumaa, omakotiin muutettua minulla tuli pieniä tulhduspesäkkeitä toistuvasti. Appiukkoni laitti lattialistojen alle kupari näin esti säteillyn. Minulta loppui tulehdukset.

 3. Isä oli tunnettu taidostan löytää kaivon paikan. Ei erehtynyt koskaan. Itse en ole koskaan voinut nukkua vesisuonen päällä -tulee järkyttävät suonenveto krampit.

 4. Meillä oli aikoinaan mökki merenrannalla. Ihana paikka muuten, mutta makea vesi piti tuoda kotoa. Isänisä tuli varpunsa kanssa ja kulki edestakaisin tontilla ja viimein ilmoitti, että tuohon. Kaivo kaivettiin ja vettä löytyi. Kukaan ei meinnannu uskoa, että meillä oli kaivo vain noin 15 metriä vesirajasta.

 5. Edesmennyt kummisetäni osasi etsiä varvun avulla vesisuonia ja isäni myös puhui niistä. Niitä etsittiin omakotitalostamme makuuhuoneista ja muistan, että sänkyä ei saanut laittaa siihen kohtaan huonetta missä vesisuoni meni. Vesisuonia tai säteilyä poistettiin laittamalla jotain kuparista sängyn alle, jotta sätelly ei tulisi kohdalle.

 6. Moi.. Olen noita säteilyjä mitannut jo muutaman kymmenen vuodenajan. Vesiuonisäteily on ollut tiedossa varmaan satoja vuosia ja sängun/ talonpaikkaa katsottiin ennen tarkkaan. Nyt vaan kaavoitetaan ja siellä on mitä on..Melkein jokatalosta löytyy vesisuonisäteilyä…Tuo maasäteily on sitten vielä ihan erijuttu. Varmaan vielä paljn pahehempilaadultaan. Niitä säteilyjä on vähän eri voimakkuuksia, mutta pieninikin määrä on jo haitallinen. Varmasti aiheuttaa kipuja, Kramppeja ym. Onhan näitä tutkittukuin , mutta ei niin virallisesti, siihen on taas omat epäuskoiset syyt olemassa. Syöpää aiheutta aivan varmasti jos sellainen sängynalla on vaikka kymmenvuotta, vähempikin riittää…Olen näitä kiertäänyt tuttavilta katsomassa Ja sitten myös Poistamassa/siirtämässä. Aina se on auttanut. Jokainen on voinut senjälkeen paljon paremmmin. Että Näilleihmisille on turha mennä sanomaan että ei sellaisia ole…Ehdottomasti pitää katsoa tuollaisessa paikassa kun rakennetaan Henkistä hyvivointipaikkaa. Ei tuollaisia haittatekijöitä saa olla.Näistä vois keskustella pitkäänkin, mutta tuli tässä nyt jotain.

  1. Kiitos Tapio, teet hienoa työtä auttaessasi ihmisiä. Ja niinhän se aina menee, että jos jotain asiaa ei voida tieteellisesti todistaa jää aina skeptikoille pohdittavaa. Mutta se on hienoa, että olet voinut auttaa ihmisiä.

   Ja olen samaa mieltä siinä, että Kurun alue oli hyvä kartoittaa. Jos paikalle tulee vieraaksi herkkä ihminen on hienoa, että mökit on sijoiteltu hyville paikoille. Aika hyvin ne luonnostaa arkkitehdin kuviin olikin jo istutettu – paria mökkiä siirrettiin muutamia metrejä ja nyt pitäisi olla sijoittelu kohdillaan 🙂

   -jutta-

 7. Vanha isäni on katsonut lukemattoman määrän kaivonpaikkoja, ja talon paikkoja elämässään. Puhumattakaan sängyn paikoista huusholleissa. Itse ajattelen hieman samallalailla maasäteilystä kuin täydestä kuustakin (jotka ilmeisesti ovat yhteydessä toisiinsa), ei vaikuta minuun kun en ajattele niitä. Kuuhullu olin aikoinani, enkä nukkunut täydenkuun aikaan, ja näin muka painajaisia aina kuun mollottaessa. Sitten sain vain tarpeekseni ja lakkasin ajattelemasta ja uskomasta, niin johan uni maittaa täydenkin kuun aikaan.
  Palatakseni isäni kykyihin, niin näkemääni en kuitenkaan voi kiistää. Kaivonpaikan ja ”vesisuonien” kohdat voi katsoa monella tapaa. Sormuksella, pajulla, kellolla, rautakangella ja aika monella muullakin härpäkkeellä. Isäni tykkäsi hämmästyttää ihmisiä muovisella vaatehenkarilla, jossa koukku on metallia. Vesisuonen kohdalla henkari katkesi. Ja satavarmasti sitä ei pysty vääntämään poikki, niin kuin se poikki meni.
  Talon maadoitus, tai pelkän sängyn maadoitus kuparilangalla tai erilaisilla metallilevyillä on myös moneen kertaan tullut nähtyä.
  Maalla asuneena olen nähnyt ja kuullut melkoisen monia tapoja ja poppakonsteja maasäteilyn poistamiseen, pensaiden yms istutuksien paikkojen katsomiseen ja tietty kaivonpaikkojen katsomiseen. Se mitä ja mihin itse uskon, on taas toinen juttu.
  Mutta jos joku saa unen ja ja vaivojen poiston kuparilangan pätkällä, tai jollain muulla konstilla, niin hyvä hänelle. Kuka siihen on mitään sanomaan:)

  1. Hieno kirjoitus Olli – loppukommenttisi oli hieno. Jos joku saa apua jostain, niin tuskinpa sitä kannattaa alkaa lyttäämäänkään. Pääasia, että ihmisillä olisi hyvä olla. Jos joku taas ajattelee, että huuhaata on, niin sekin mielipide on varmasti aivan yhtä hyväksyttävä. Saamme siis päättää miten asioihin suhtaudumme 🙂

   -jutta-

 8. Moi Jutta, saan etenkin voimavirtaa käyttävien laitteiden lähellä huonovointisuutta, aistin ukkosilman etukäteen; lapsena voimalla pahoin, aikuisena päänsäryllä. Yksi selittämätön ilmiö on seurannut minua läpi elämän; katuvalot & lamput sammuvat ohittaessani ne. Sattuu kävellessä ja saatan etukäteen tietää, ett nyt tuo lamppu sammuu. Olen ihan tavallinen persoona muuten, mutta ehkä jotenkin herkkä aistimaan asioita ja ympäristöä..

  1. Kiitos Niina kun jaoit tämän! Sinussa ehkä on sisäistä valoa niin, että valaiset kadut ilman lyhtypylväitäkin 🙂

   -Jutta-

 9. Heipp a, Olen itse sellainen henkilö,joka tunnen vesisuonen , maasäteilyn vaikutukset, Olen pyytänyt aikoinaan Mauno Pohjosta kartoittamaan meillä kotona paikat,jossa säteilyä oli.Hän maadoitti kohdat ja heiluri ei toimi nut enään maadoituksen sisäpuolella. Maadoitus on pitänyt uusia jäljestä päin, Matkoilla ,jos on mahdollisuus ,testaan hotellihuoneessa sängyn paikan ja pyrin valitsemaan sen paikan ,jossa ei kultainen ranneketjuni liiku eikä pyöri, Kuulun tähän kylähullujen kastiin,olen hiljaa näistä taidoistani,ettei joku keksi viedä hoitoon, Mutta luontoa ja eläimiä seuraamalla asia on helposti tunnistettavissa,Pitää olla utelias ja jututtaa henkilöitä joille nämä asiat on lapsuudesta asti tuttuja ja arkipäivää,Aurinkoisia kevät päiviä toivotellen!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *