Missä nyt mennään – 9.3.2017

Posted on

Vihdoin alkaa olemaan ajankohtaista alkaa päivittämään teille Kuru Resortin etenemisestä aktiivisemmin. Talvi on mennyt erinäisten lupa-asioiden, lainhuutojen, lohkomisten, budjetoinnin, rahoituksen ja suunnittelun merkeissä. Hommaa siis on riittänyt ja edelleen on vielä moni asia selvityksen alla. Mutta iso harppaus on nyt otettu! Pääsimme avainhenkilöidemme kanssa vihdoin porukalla katsastamaan, miltä talvinen Kuru näyttää.

17190580_10154687780854160_5095639018698988718_n-1

Tähän porukkaan varmasti tutustutte blogia seuratessanne. Kerrotaan siis lähiaikoina millaisia yhteistyökumppaneita olemme mukaan valinneet ja saaneet. Lisäksi lienee paikallaan pian raottaa tarkemmin, millaisia suunnitelmia meillä onkaan 😉

17098659_10154687780969160_7275119692573713619_n

Maanmittauslaitoksen porukka on uurastanut viikon verran lohkomisen kanssa. 34 hehtaarin tontin merkkaaminen ei kuulemma ollut ihan pieni homma. Tässä mittaillaan tontille korkeuskäyriä ja niiden pohjalta saadaan asemoitua mökeille sitten oikeat paikat.

17098501_10154687780929160_5688065311474363536_n

Studio Puiston Emma, Heikki ja Tiina fiilistelemässä paikan henkeä. Ja Juhan kanssa ei ole koskaan tylsää 🙂 Saimme alkutaipaleella ihanan neuvon Artic Tree House hotellin omstajalta Katjalta: ”Nauttikaa jokaisesta hetkestä suunnittelusta valmiseen lopputulokseen saakka” ja sen todellakin aiomme tehdä!

Vierailu oli kertakaikkisen huikea! Olen muuten hengästynyt siksi, että lähdin aika vauhdilla pitämään luentoja ja jouduin jokusen juoksuaskeleenkin ottamaan 😉

Jos haluat kommentoida tai esittää kysymyksiä, niin tee se ihmeessä. Palataan pian!

-Jutta-

27 thoughts on “Missä nyt mennään – 9.3.2017

 1. Hei, oletteko jo suunnitelleet, onko Kuru Resort tarkoitettu vain aikuisille vai ovatko myös lapsiperheet tervetulleita? Mielenkiinnolla seuraan projektianne ja varmasti tulen asiakkaaksi. 🙂

  1. Moikka Ritu,

   Majoitustiloissa osassa on mahdollisuus lisävuoteeseen. Konseptointi on vielä kesken ja kovasti olemme asiaa pohtineet monelta kantilta. Itse vanhempina tietenkin ajattelemme, että lasten olisi ihana päästä luonnonhelmaan. Toisaalta suurin osa vieraista tulee hakemaan täydellistä hiljaisuutta. Siksi mitä luultavimmin tulemme tarjoamaan lapsimatkustajille erillisiä ajankohtia, jolloin sitten ääntäkin mahtuu maailmaan enemmän 🙂

   Iloista kevättä sinulle!

   -Jutta-

 2. Kiitos ja onnea runsain mitoin. Uskon olevani oikeassa kun sanon kaikkien kurulaisten puolesta sinut ja yrityksesi lämpimästi tervetulleeksi tänne minun kotiseudulleni.
  Kiva jos nähtäisiin vaikkapa siellä Samoilijoiden vuosikokouksessa.

  Parhain terveisin

  – Juhani

  1. Moikka Juhani, kiitos kauniista sanoistasi! On ollut ilo saada Kurulaisilta positiivista kommenttia ja lämmin vastaanotto. Ihan varmasti jossain vaiheessa näemme Kurun Samoilijoiden tiimoilta – viimeistään kun kutsumme porukan vip-vieraaksi 🙂

   Meilistäsi päätellen olet luontokuvaaja. Kesällä olisi hommia tiedossa 🙂

   -Jutta-

   1. Kiitos. Kävin eilen kuvailemassa Majajärvellä ja olen tekemässä aiheesta juttua Kurun Lehteen. Lainailin siihen muutamia kommenttejasi blogistasi. (tietenkin lähde mainittuna).
    Tapaamistamme odotellen : )

 3. Hei Jutta !
  Onnea sylintäydeltä projektillesi Kurussa, syntyperäisin Kurulaisia mieheni kanssa, olisi tarjolla lisää korpimaata joka yhdistyisi hyvin tuohon Sinun projektiisi, ? Laitatko yhteystietosi kerron lisää ?

 4. Hienoa Jutta. Sieltä on nyt ajettu kaikki palvelut alas, niin on rikkailla tilaa ottaa maita haltuun. Onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä. Terveisin naapuri, katkera veronmaksaja 😜

  1. Moikka Henna, en tiedä mitä palveluita tarkoitat. Kyseisellä paikalla ei ole koskaan harjoitettu elinkeinotoimintaa, eli sanoisin kyllä että tässä käy juuri toisin päin. Pystymme tarjoamaan monelle ihmiselle työtä ja paikallisille yrittäjille hyvin yhteistyömahdollisuuksia.

   Ja ihan vielä kevennyksenä – saattaapa jopa olla, että olen muutaman euron enemmän veroja maksanut tämän maan eteen. Ja teen sen erittäin mielelläni. Suomessa on hyvä elää ja yrittää! Ei siis kannata olla ”katkera veronmaksaja”. Minä en ainakaan ole.

   Toivottavasti otat avoimen ja jos ei nyt positiivisen niin ainakin neutraalin asenteen hankettamme kohtaa. Ei tiedä, vaikka positiivisesti yllätyt! Ja tervetuloa tutustumaan kun paikka aukeaa.

   -jutta-

 5. Siis Aivan sairaan mahtava juttu tämä hanke!!! Ei voi muutakuin nostaa hattua ja ihailla sinua ja tekemisiäsi! Ei muutakuin Tsemppiä ja Onnea matkaan sekä Tere tulemast Kuruun! T.Kurun naapurikunnasta syntyisin oleva Anne

  1. Heippistä Anne ja kiitos ihanasta viestistäsi! Sulle ei ainakaan tarvitse perustella, miten mahtavaa luontoa kotikulmistasi ja Kurusta löytyy. Kovasti töitä tässä saadaan painaa, mutta onhan tämä niin mahtava hanke, että ei meinaa pöksyissään pysyä 😉

   Oikein ihanaa kevättä sulle Anne!

   -jutta-

 6. Hienoa Jutta, että homma etenee ja Kuruun tulee loistopaikka luonnonystäville! Kuru on puolisoni kautta tuttu paikka ja Majajärven alue myös. Jo yhdeksänkymppiset anoppi ja appi ovat olleet aktiivisina mukana Kurun Samoilijoissa. Ja mekin muutamme puolisoni kanssa Tampereelta Kuruun ensi vuoden vaihteessa! Olen itse luontoyrittäjä ja kiinnostunut yhteistyöstä kanssasi. Lähetin toimistollenne jo aiemmin viestiä ja yhteystietoni. Mutta ohessa vielä uudestaan. Ota ihmeessä yhteyttä, jos ja kun apuvoimia ja monipuolista alueen tuntevaa luonto-osaajaa yhteistyökumppaniksi tarvitset.

  1. Moikka Leena,

   Ollaan todellakin kuulolla, kun täällä alkaa hommat hahmottumaan. Laitan sulle vielä s-postiosoitteeni tulemaan 🙂

   -jutta-

 7. Erittäin magee juttu ja mihinköhän päin tämä paikka tulee tänne ja mitä hommia olisi, mikäli sellaisia on? 😊

 8. Ihanaa Jutta, kyllä on ihmeteltykin jo pitkään kun ei näin upeaa Kurua hyödynnetä millään lailla, olet tervetullut pisneksesi kanssa Kuruun👍

  1. Kiitos Raija,

   Kuru on kyllä seutuna jotain aivan mahtavaa! Ja miten hienoa päästä tarjoaman luntoelämyksiä myös ulkomaalaisille vieraille. Uskon, että jää aika huikea kokemus. Aina ei tarvitse matkustaa Lappiin saakka kokeakseen jotain jotain spesiaalia!

   Ihanaa kevättä!

   -jutta-

 9. Hei Jutta!
  Mielenkiinnolla ollaan seurattu, kuinka sun projektisi lähtee liikkeelle ja seurataan jatkossakin, kun ilmeisesti ollaan paikan lähimmät naapurit. 😉 Olet lämpimästi tervetullut poikkeamaan kahvilla meillä ja juttelemaan mahdollisista yhteistyökuvioista.
  Kevätterkuin Pelto-Paappaselta,
  Outi ja Mikko

 10. Moikka Outi ja Mikko,

  Onpas kiva kuulla teistä! Perjantaina tullaan seuraavan kerran ihmettelemään paikan päälle. Kevään mittaan tulee rampattua suunnittelupalavereiden merkeissä useasti. Ja ehdottomasti hörpätään kahvit ja jutellaan tulevista kevään mittaan! Tulipas kiva mieli kun otitte yhteyttä. Palataan siis!

  -jutta-

 11. kiitos ja tervetuloa meidänkin puolesta nauttimaan kurun luonnosta sekä onnea . Toivotan myöskin itseni ja muidenkin kurulaisten yrittäjien puolesta sinut tervetulleeksi . Nautinnollisia päiviä !

 12. Juu. Tsemppiä vain Jutta projektillesi! Toivottavasti tämäkin vielä iloksi muuttuu ja luonto saa olla rauhassa turisteilta. Minä vaihdan pitäjää, mutta varmasti tavataan😊

 13. Todella hieno hanke, valtavasti onnea, tästä tulee taatusti hieno juttu! Itse olen tuleva erä- ja luonto-opas ja olen käynnistelemässä toimintaani alueella, minulle sydämen asia on nimenomaan matalan kynnyksen retkeily. Uskon että yhteistyössä on voimaa! Mihin sähköpostiosoitteeseen sinulle voisi laitta viestiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *