Tästä luxuksen ystäville!

Posted on

Mielenkiintoinen tutustumiskohteemme San Louis sijaitsee pohjois Italiassa Avelengossa, jonne teimme retken joulukuun alussa.

Päästäkseen perille on helpointa vuokrata kentältä auto. Matka vuoristoon on jo itsessään elämys. Meidän perille löytämistämme hieman hankaloitti pimeän tulo. Pienen harhailun jälkeen löysimme kuitenkin portin, jonka takaa paljastuikin aivan huikea elämys!

Ja voi miten mahtavasti toteutettu sisääntulo! Aita oli tehty halkopinoista ja rouhea teräksinen portti antoi fiiliksen, että saavutaan yksityiseen paikkaan ”Your private retreat hotel”. Ja sitähän se todellisuudessa olikin.

15578971_10154435801964160_7376321933669828396_n

San Luis on noin vuosi sitten valmistunut lomakeskus ja sen omistaa yksityinen perhe. He omistavat myös puuhun rakennetun Tree house  Irman , jonka suosiosta San Luis on saanut alkunsa. Kuvasimme, ihastelimme ja dokumentoimme kaiken minkä vaan saattoi. Ilmeisesti toimintamme poikkesi muiden vieraiden rennosta oleilusta, sillä paikan omistaja rouva yllätti kysymyksellään, olemmeko rakentamassa vastaavanlaista paikkaa. Ja mehän kerroimme ylpeänä, että kyllä, joskin paljon pienemmässä mittakaavassa!

Positiivista kaikissa vierailukohteissamme on ollut, että paikan omistajat ovat olleet todella lämminhenkisiä ja auttavaisia. Ja täälläkään ei tehty poikkeusta. Olimme muuten San Luisin ensimmäiset suomalaiset vieraat.

san-luis-hotel-and-lodges-avengla-italy-l-xlarge

Alueella on 54 mökkiä niin puussa kuin maassakin. Tähtiluokitus majoitukselle on netin mukaan 4, mutta todellinen luokka on ehdottomasti 5 +.  Paikka henki rauhaa ja luxusta. Alue oli niin laaja, että muihin ihmisiin ei juuri törmännyt ruokailuja lukuunottamatta.

 

 

mappa_san_luis

Meidän valitsemamme majoitus oli tietenkin tree house, koska sydän sanoo, että Kuru tarvitsee jotain tälläistä. Ei näin isoa, mutta jotain yhtä ainutlaatuista. Rakennus oli oikeasti korkealla – noin kymmenessä metrissä. Kiva fiilis tuli siitä, että mökkiin todellakin piti kiivetä. Samalla heräsi kysymys, miten meillä Kurussa, jossa ollaan lumirajan runsaammalla puolella? Jos yön aikana on tullut lunta, saa talkkari olla aika aktiivisena heti aamutuimaan 🙂

15442332_10154435875579160_147210428917023628_n

Mökissä oli 44 neliötä. Enemmän siis, mitä Kurun majoitukseen on tulossa. Mutta pohja oli oikein toimiva! Aamupala tuotiin toivottuna aikana keittiöön valmiiksi katettuna. Siksi keittiön ja varsinaisen mökin väliin oli tehty ovi, jotta majoittujat eivät tästä häiriintyisi. Muut ruoat tarjoiltiin päärakennuksessa. Aamiaisen lisäksi hintaan sisältyi lounas, päiväkahvit ja illallinen. Ruoka ansaitsisi ihan erillisen päivityksen, nimittäin sen verran huikea tarjonta oli! Ruoalle siis täydet pisteet. Aamupala kuitenkin jäi hieman ohueksi.

 

casa-albero-e

 

Pidimme siitä, että kylpyhuoneen puoli oli avointa tilaa yhdessä makuutilan kanssa. Suihku oli laitettu kivasti seinän taakse ja wc omiin oloihinsa. Muuten jäi mukavan avoin ja väljä fiilis, kun kaikki oli selkeästi nähtävillä, eikä turhia seiniä ollut. Maisema ja alpit tulivat hienosti näkyviin.

camera-bagno1

San Luisin sisustustyyli on tarkoin mietitty. Se toimi erinomaisesti tässä kohteessa, mutta Kurua ajatellen haluamme selkeämmän ja skandinaavisen tyylin. Saimme ison määrän ideoita, jotka voidaan toteuttaa Kurussa meidän tyyliimme. Valaistus oli toteutettu epäsuoralla valolla ja kynttilöitä oli hämärän tullen joka paikassa. Samoin takkoja oli päärakennuksessa useita. Kevyt rauhallinen musiikki ja valikoidut tuoksut täydensivät tunnelman.

15542080_10154435872539160_7220444650446335946_n

Totesimme, että lounge tilat ovat tärkeät. Vaikka mökit olivat upeita, oli kiva silti viettää aikaa myös päärakennuksessa. Oleskelutilaan oli laitettu uskomattoman upottavia divaaneja. Ihmiset saivat relata (ja me tehdä töitä) rauhallisessa ja luntoa syleilevässä ilmapiirissä.

Vettä oli hyödynnetty niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Ja kovasti ihmiset niitä käyttivätkin. Tarjolla oli myös spa-palveluja.

15621702_10154435874704160_3994040949558665618_n

Mitä opimme tästä vierailusta? Aivan valtavan paljon! Yksittäisiä pieniä ideoita kirjattiin roppakaupalla. Täällä kaikki oli hoidettu persoonallisella ja tyylikkäällä tavalla varaustilanteesta asiakkaan poislähtöön saakka. Ja kuten korkealaatuisessa hotellissa kuuluukin, henkilökunnan palvelualttius oli huippua.

Ihastuimme mökin avoimeen tilaratkaisuun pesutilojen suhteen. Oivalsimme, että olimme alunperin suunnitelleet laittavamme mökit lyhyempi sivu järvelle päin, kuten Rovaniemen Artic Tree Housessa (josta aikaisempi postaus kertoi). Vuoristomaisemaa katsellessa tuli oivallus, että mökkien suuntaa pitää vaihtaa niin, että pitkittäinen sivu pitää olla järvelle päin. Meillä kun tilaa riittää!

Jokainen yksityiskohta on mietittävä huolella loppuun saakka. Asiakaskokemus syntyy pienistä asioista.

Ulkotilojen käyttö on mietittävä myös tarkasti, sillä varmasti Kurussa halutaan viettää myös chillailu aikaa ulkona. Kaiken tekemisen ei siis tarvitse olla ulkonakaan aktiivista – päinvastoin! Juha tosin perusti oman toimistonsa terassille 🙂 Ei huono paikka tehdä töitä! Ja lasissa on muuten vihreää teetä, jota oli tarjolla pitkin päivää.

15541492_10154435877739160_7479207106310253678_n

Ja sitten paikan huonopuoli. Se, että luxus maksaa 🙂 Minimi vuorokausimäärä vierailulle on kolme. Ensin hieman harmitti ”pakkomyynti” varaustilanteessa, koska olisimme muuten viipyneet vain kaksi yötä. Matkan aikana totesimme, että kaksi yötä ei olisi riittänyt elämyksen sisäistämiseen, joten hyvä näin. Hintaa vierailulle tulee parisen tonnia kahdelta hengeltä. Ruokailut kuitenkin kuuluvat hintaan, joten laadukasta lomaa etsivä luxusmatkailun ystävä saa taatusti rahoilleen vastinetta.

Jutan terveiset kuntosalien intohimoisena ystävänä, että tähän puoleen kannattaisi hieman polttaa lisää euroja. Välillä hämmästyttää, miten korkeanlaadun hotellit eivät osaa panostaa kuntosaliin. Rahaa ei välttämättä menisi sen enempää, jos vaan suunnittelu olisi ammattilaisen toteuttama. Paras hotellisali löytyy muuten Tampereelta Torni hotellista. Ei sen takia, että olen saanut suunnitella sen, vaan siksi, että siellä vaan on aivan kaikki, mitä pitääkin 🙂

Voiko San Luisia suositella? Kyllä voi! Aivan huikea kokemus vaikka pyöreitä vuosia täyttävälle ihmiselle. Pariskunnalle, joka haluaa yhteistä aikaa tai ystäväporukalle, joka haluaa nauttia toistensa seurasta ilman ulkomaailman meteliä. Tai siten ihmiselle, joka haluaa täydellisen irtioton kiireestä ja viettää aikaa vain oman itsensä kanssa. Ja suomalaisiin tuskin täällä törmäät.

Tässä vaiheessa on hyvä todeta, että meillä alkaa olemaan riittävästi kokemuspohjaa sille, mitä tulemme Kuru Resorttiin tarvitsemaan. Eli se tarkoittaa sitä, että pian meillä alkaa olemaan arkkitehdin luonnokset valmiina!

Nyt toivoisimme keskustelua aiheesta, onko joku asia jäänyt + tai – merkkisesti mieleen jollain hotellivierailullasi? Joku pienkin asia, jolla oli sulle iso merkitys.

 

 

8 thoughts on “Tästä luxuksen ystäville!

 1. Ensinnäkin tosi mahtavaa, että Jutta perustat tämän paikan ja vielä Kuruun!!! Tätä Suomi todellakin tarvitsee eli rohkeita ihmisiä, jotka laittavat itsensä ja myös rahansa likoon luodakseen jotain uutta. Itsellä on siis juuret Kurussa lähellä Seitsemisen kansallispuistoa, jossa on vanhempieni rankentama mökki. Luonto on jotain, joka merkitsee siellä tosi paljon eli keväiset laulujoutsenten, kurkien ja kuikkien äänet valoissa yössä ovat jotain alkuvoimaista, joka menee syvälle sieluun.

  Uskon, että arkkitehtisi osaa luoda näistä esittelemistäsi ideoista juuri oikean kombinaation eli terassi ja näkymä järvelle, sopivasti yksityisyyttä ja rauhaa, mutta myös mahdollisuus hakeutua muiden seuraan. Järvi ja vesi merkitsee ainakin itselleni paljon ja aina sään mukaan pitää voida hakeutua juuri sopivaan kohtaan eli helteellä laiturille tai riippumattoon melkein veden päälle. Tuulella ja sateella taas on ihana jos pääsee suojaan, mutta silti luonnon lähelle.

  Minua myös kiinnostaa kovasti, onko alue suljettu pelkästään majoittujien käyttöön vai voiko muutkin käyttää esim. ravintolan palveluja tai osallistua vaikka joogaan?

  1. Moikka Maarit,

   Kun luin sun viestiä niin aaaah – melkein jo olin riippumatossa Kurussa lepäilemässä 🙂 Hyvin samoilla jäljillä ollaan sun kanssa. Tarkoitus on tehdä majoitusratkaisut niin, että jokaiselle saadaan juurikin oma kaistale rantaan saakka. Koska tilaa meillä on, niin voidaan siis laittaa mökit niin, että ne eivät ole toistensa perässä, vaan jokaisella on oma paikkansa. Ihan hirveän hajalleen ei voida niitä laittaa (järven pituus melkein kilsa), koska jokaiseen tulee kuitenkin sähkö ja viemäröintihommat. Mutta juurikin niin, että omaa rauhaa on!

   Ja olet onnekas, kun teillä on niin upealla paikalla mökki!

   Tällä hetkellä ajatus on, että alueella palvellaan vain majoittujia. Alussa kun opetellaan hommaa, niin mulle on tärkeää, että jokainen vieras saa todella hyvän kokemuksen. Ja siksi on parempi, että vieraita on vain vähän kerrallaan. Ja sitten kun homma alkaa rullaamaan, niin katsellaan sitten josko voidaan avata esim. jooga ja meditaatiotunteja muillekin. Mutta jotain avoimien ovien juttuja järjestetään ihan varmasti, että kaikki pääsee fiilistelemään paikkaa.

   Toivottavasti siis joskus nähdään 🙂

   -jutta-

 2. Oma kommenttini tulee tosi myöhään, mutta kiitokset vielä tästä ihanasta postauksesta! Mulla meni ihan kylmät väreet kun kuva avautui ruudulle. Vaikuttaa kertakaikkisen ihanalta paikalta ja portti oli tosi makea! Miten se aina tuntuukin niin henkilökohtaiselta ja kohottavalta kun jossakin lukee ”Sinun” tai ”Your”.

  Liittyen hyviin hotellikokemuksiin: Mulla on yksi ihana kokemus Thaimaasta, jossa rantahotelliin tullessa näkyi meri, siis jo respasta. Se oli positiivinen, ihana yllätys ja nimenomaan ylitti mun odotukset, mistä johtuen mulle on jäänyt niin suuri muistijälki (Bangkokin hälinän jälkeen kontrasti oli niin iso). Kurun osalta en oleta mitään tälllaista tietenkään vaan rauhallista, seesteistä fiilistä saman tien kuin autosta astun ulos. Yleisesti ottaen hyvä, sydämellinen palvelu on sellainen asia, mikä jää aina mieleen. Samoin hyvä aamupala kun usein aamupalat on aika ns. latteita. Ihanat lakanat ja sängyt ovat tietty ihania. Kurun kohdalla on se erilaista, että odotuksia ei tavallaan ole, koska en ole ollut vastaavassa paikassa Suomessa (eikä Suomessa olekaan vastaavia paikkoja).

  Hyvää viikonloppua!

  1. Heips Maarit,

   Hiljaista on 🙂 Vierailukohteet on nyt raportoitu, mutta zadaaa!!! Alkavalla viikolla alamme saamaan todellista live juttua Kurusta <3 Viikon päästä siis vilkastuu ja rajusti! Ollaan tehty niin paljon suunnittelu- ja pohjatöitä, että pian meillä on jotain kerrottavaa. Mutta ihan aikataulussa tässä mennään 🙂

   -jutta-

 3. Hei, kävin viime kesänä yöpymässä Kolilla Sokos Hotellissa ja ikimuistoisin saapuminen hotellin respaan kun näin isosta ikkunasta sen aivan uskomattoman maiseman! Siis heti kun astuin hotellin ovesta sisään! Teki todella vaikutuksen joka jäi mieleen!

  1. Kiitos Miltsu kommentistasi,

   Olet juuri oikeilla jäljillä! Myös meillä ajatuksena tehdä sisäänkäynnin jälkeen varsin elämyksellinen kokemus vieraille. Tätä parhaillaan juuri työstetäänkin.

   Toivottavasti pääset vieraaksemme!

   Juha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *