Glampingiä eli glamour campingiä – siis mitä?

Posted on

Luksustelttailu eli glamping on Suomessa vielä aika uusi tuttavuus. Glampingin tarkoitus on tarjota luontokokemus, joka on turvallinen ja lähellä. Eli ylellisyyttä ja ulkoilua samassa paketissa.  Pidimme tätä vaihtoehtoa hyvin potentiaalisena Kuruun. Voisiko osa majoitustiloista olla tälläisiä? Glamping täytyy itse kokea ja siksi suuntasimme siis Muonioon.

Harrinivasta löytyy Aurora Dome, joka tarjoaa Torasiepin rannalla iglun muotoisessa telttarakakennuksessa vähintäänkin kokemisen arvoista majoitusta.

harriniva-1

Aurora Domessa yöpyminen antaa ainutlaatuisen kokemuksen luonnossa yöpymisestä. Dome on mukavuuksilla varustettu telttarakennus, jossa yksi seinä on läpinäkyvä.  Teltat on sijoitettu niin, että läpinäkyvä seinä mahdollistaa näkymän järven yli pohjoiselle taivaalle. Kirkas tähtitaivas ja aavistus revontulista olivat siis nähtävillä.

Telttakankaan eristys pitää kesällä viileyden ulkopuolella. Talvella lämpöä saa puulämmitteisestä takasta, sähköpatterista ja infrapunalämmittimestä.

15400411_10154406785174160_2787636608166775223_n

Valo syttyi katkaisijasta. Vesivessaa ja suihkua varten täytyy kävellä muutaman kymmenen metrin päässä olevaan huoltorakennukseen. Sängyt olivat ylelliset ja glamping onkin kaukana eräilystä.

aurora_glamping_1

Koska yöllä pakkanen paukkui yli -20 asteessa puita sai lyödä takkaan. Teltta viileni tosi nopeasti, joskin myös lämpisi nopeasti. Mutta vilu meinasi tulla 🙂

Yö maksaa kesällä 200 € ja talven sesongissa 300 €/vrk 2 hengelle.

Mitä opimme? Glamping ei ole meidän juttumme. Kokemus oli hieno, mutta talvella yksi yö varmasti riittää. Meidän tarkoituksemme on pitää Kurussa vieraita ainakin pari yötä, joten hylkäämme tämän vaihtoehdon. Toinen asia oli se, että koimme, että iglun malliset teltat eivät istu Kuruun. Telttoja on tosin saatavana myös tummalla pinnalla.

Aikaisemmin syksyllä kävimme tutustumassa uuten tulokkaaseen Camplandiin. Jos jossain kohdassa tarjoamme glampingia, tämä tyyli näyttää siltä, joka istuisi Kuruunkin. Kyseessä on Suomalainen firma, jonka mallimökkiin pääsimme tutustumaan. Koska uusia elämyksiä haetaan, niin varmasti kyseinen matkailumuoto tulee kasvattamaan suosiotaan myös Suomessa.

15380825_10154406922474160_6600168896569343546_n

Maisemalla on erittäin suuri merkitys, mutta Kurussahan meillä on kaikki kohdallaan. Rantaviivaa on niin paljon, että ei tarvitse katsella toisen rakennuksen peräseinää.

15337521_10154406923169160_6127796630152489546_n

Mitä mieltä olet glampingistä? Ja sana on taas vapaa kaikkeen, mikä Kuru Resortiin liittyy!

8 thoughts on “Glampingiä eli glamour campingiä – siis mitä?

 1. Oliko teltta tehty kiinteäksi vai voiko sitä siirtää? Oliko siis lattia kiinteä? Aika mielenkiintoinen ratkaisu…

  1. Moro Sintti,

   Kyllä lattia oli ihan ”oikea”. Teltan voi tosin tarvittaessa kuulemma purkaa ja kasata uudelleen. Suomalaisen version rakentamiseen pitää varata päivä aikaa, että ihan sellainen viikonlopun hupi tämä ei siis ole 🙂

   Teltan sisällä on puuosia, joiden kasaaminen tosiaan varmasti ottaa aikansa. Varsinaisen telttakankaan viritys onkin sitten varmasti se helpompi homma.

   -jutta-

  1. Heips,

   Tentsilet näyttävät todella kiinnostavilta! Olisikin mahtava kuulla, jos joku teistä on päässyt käyttämään näitä! Kokemuksia?

   -jutta-

 2. Moi! Tämä glamping on mulle tuttu, ts. muistan kun tästä tuli pari vuotta sitten uutisia USA:sta, että ulkoilmaelämä ja telttailu hoituu myös astetta hienostuneimmissa oloissa. Ymmärrän, ettei tämä ole juuri nyt teidän agendalla, mutta miksei jatkossa. Ainoa, mikä tulee mieleen Kuru Resortin kohdalla on se, että toivon, että siellä kaikki sopii kokonaisuuteen. Uskon, että juuri näin tulee olemaankin, mutta monessa paikassa Suomessa on niin, että elämyksellisyys on jätetty hiukan puolitiehen ja sitten se kokonaiselämys vähän lässähtää asiakkaalle.

  Tähän liittyen tuli mieleen sekin, että Suomessa käytetään tosi vähän tuoksuja tunnelman luojana. Ulkomailla niitä käytetään enemmän, samoin musiikki on oleellinen osa tunnelmaa. Ja sitten samat huonetuoksut, musiikit jne on vielä asiakkaiden ostettavissa kun lähtevät, jolloin taas kilahtavat lisäeurot kassaan ja brändinlaajennus toimii 🙂 En tarkoita, että juuri em. elementit pitää olla Kurussa, mutta kokonaisvaltainen elämys on huippujuttu ja etenkin arvostan niitä tänä aikana kun screenien edessä saa ja joutuu töiden puolesta viettämään aika paljon aikaa.

  Mukavaa joulunalusaikaa kaikille!

  1. Moikka MCC 🙂

   Ulkomailla ja lämpöisissä olosuhteissa glamping varmasti toimii erinomaisesti. Vastaavasti jos joku ulkomaalainen tulee Suomeen hakemaan elämystä he varmasti toteavat saman. Ja nukutaanhan täällä lumilinnoissakin 🙂

   Edullisemmaksihan majoitustilat tällä tyylillä toki tulevat, mutta meidän kuvioihin glamping ei juuri nyt kyllä istu.

   Voi miten oikeilla jäljillä olet musiikin ja tuoksun kanssa! Parhaat kokemukset itsellä on Thaimaasta, jossa sai resortiin mentäessä valita oman tuoksun. Niitä sitten tuoksuteltiin ja kun päädyi valitsemaan (mun valinta oli lemongrass) omansa, niin ko. tuoksu oli sitten huonetuksuna ja kosmetiikkatuotteissa. Ja huoneeseen mentäessä soi rauhoittava musiikki ja mikä parasta, cd levyn sai sitten lähtiessä kotiin. Ihania pieniä juttuja ja näistä koostuu juuru sellainen kokemus, että sen muistaa vielä pitkää. Ja luultavasti haluaa palata vielä saamaan paikkaa uudestaan…

   Oikein ihanaa joulua myös sulle <3

   -jutta-

  1. No Wau! Näihin on ehdottomasti päästä tutustumaan! Ollaan kuulolla kevään aikana, kun me päästään vauhtiin hommissa!

   -jutta-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *