Nyt ollaan oikealla suunnalla!

Posted on

Meille tärkeintä tällä hetkellä on löytää ratkaisu siihen, miten saamme Kuruun persoonallisia majoitusratkaisuja. Sellaisia, jotka eroavat kaikella tavalla perinteisestä. Mielessä on pyörinyt yhtä sun toista vaihtoehtoa luksustelttailusta puumajoihin.

Mielenkiintoinen tutustumiskohde löytyi Rovaniemeltä. Artic Tree House on avannut ovensa vasta marraskuussa, joten olimmekin melkein ensimmäisten vierailijoiden joukossa.

arctic-treehouse-hotel-prototype-from-outside-8-600x400

Arctic TreeHouse Hotellin modernit mökit on rakennettu rinteeseen. Omistajapari on ristinyt mökit käpylehmiksi, joka kuvastaakin erinomaisesti mökkien luennetta. Mökkien etuosa on rakettu tolppien varaan ja näin on saatu puumajamainen fiilis.

Koko seinän kokoinen ikkuna on nerokas ratkaisu ja näin se avaa näkymät erinomaisesti. Kurussa meillä on tarjota esteetön näkymä järvelle, joten ihastuimme tähän ratkaisuun.

gallery1-20160916092959-arctic-treehouse_resized_720x480

Mökki noudattelee skandinaavista pelkistettyä tyyliä, joka sai meiltä erinomaiset pisteet. Mökissä oli korkeutta niin paljon, että 25 neliön tila ei tuntunut ollenkaan ahtaalta. Värimaailma oli vaaleaksi maalattua puuta ja eteisesen tumma puupinta toi hienosti potkua mökkiin. Lämmin tunnelma oli luotu ylellisillä tuoleilla ja pehmeällä karvalla.

cabin-interior

Nerokkaasti toteutettu kolmas vuodepaikka oli sijoitettu eteiseen kaappien yläpuolelle. Ei epäilystäkään, etteivätkö lapsi matkustajat ainakin olisi onnellisia tuolla omassa pesässään. Mökissä oli kaappitilaa erittäin paljon.

arctic-tree-house-hotel_studio-puisto_photos-marc-goodwin-9

Myös päärakennuksessa oli tyylillisesti osuttu oikeaan. Elävä tuli oli heti vastassa, kun astuit pääovesta sisälle. Tila oli Suomen olosuhteisiin nähden huikea. Täyttää varmasti vaativankin matkailijan odotukset.

15338732_10154406468019160_3722085324196615370_n

Tumma puu teki meihin vaikutuksen. Kuvat eivät tosin anna sitä arvoa tilalle, joka se todellisuudessa oli.

15350474_10154406468029160_5234273220327214256_n

Skandinaavinen tyyli oli tuotu erinomaisesti päärakennukseen sisustuksessa. Todella raikas tuulahdus lappilaiseen tunnelmaan. Kaiken ei tarvitse olla porontaljaa ja perinnettä ilman, että tunnelma katoaisi. Päinvastoin, tässä kohteessa on luxusta ja tyyliä! Me emme olleet kiinnostuneita sijainnista ja muusta tarjonnasta. Meille tämä vierailu osoitti suunnan sille, mitä olemme etsimässä.

Majoitus maksaa noin 500 €/vrk kahdelle hengelle ja pitää sisällään aamiaisen. Matkailijat tulevat pääosin ulkomailta.

15442269_10154406468014160_5044733258324769856_n-1

 

Mitä opimme? Majoitus Tree House tyyppisessä ”puumajassa” on mahtava. Koska haemme hieman erilaista kokemusta Kuruun, voisiko tässä olla meille ratkaisu? Voisiko majat nostaa vielä korkeammalle? Tummat puupinnat puhuttavat ja kun ne raikastetaan valkoisella lopputulos on upea. Tyylisuunta on juuri se, mitä me haemme. Jäimme pohtimaan sitä, että Kurussa haluaisimme tarjota jokaiseen mökkiin elävän tulen. Miten se ratkaistaan niin, että ulkomailta tulevat matkailijatkin osaavat sen kanssa toimia?

Lopputulos oli se, että opimme todella paljon tästä vierailusta. Iloksemme saimme myös keskustelutuokion paikan omistajien Katjan ja Ilkan kanssa. Katjan upeat sanat: Muistakaa pitää hauskaa! Ja sen me aiomme tehdä. Matka tästä alkutaipaleesta valmiiksi Kuru Resortiksi tulee olemaan mahtava!

15390732_10154406226899160_8778184854612191090_n

 

 

 

38 thoughts on “Nyt ollaan oikealla suunnalla!

 1. Onpa upea paikka! Ulkomaalaisille varmati vielä mahtavampi kokemus! Kiitos kivasta blogista. On tosi kiva seurata miten projektinne etenee. Koska saadaan nähdä jotain Kuruun liittyvää kuvaa?

  1. Heips Vippe,

   Arctic Tree House oli todella Suomen olosoihin mahtava ja erilainen kokemus. Ja kiva kuulla, että seuraat blogiamme 🙂 Tässä alkuvaiheessa kun kaikki on vielä suunnitteluasteella tulee kuvaa Kurusta vielä aika vähän. Tosin tällä viikolla tontilla on katselmus, mihin rakennuksia sijoitellaan. Lupaan napata talvisesta maisemasta kuvan!

   Ja ihan varmasti kun piirrustukset ovat sellaisia, että saamme niitä ylpeänä esitellä, ne tänne putkahtavat jossain muodossa 🙂

   Oikein iloista loppuvuotta!

   T:Jutta

   1. Kiva kun olet käynyt visiitillä täällä Rovaniemellä. Arctic Tree House toimii myös hyvin kokouspaikkana. Pidimme elinkeinojaoston kokouksen kokoustila Salarakkaassa. 🙂

    1. Heips Liisa, Artic Tree House veti kyllä huippupisteet! Olemme saaneet huikean määrän ideoita sieltä ja päädyimme myös samaan arkkitehtitoimisto Studio Puistoon. Niin hienoa siellä oli 🙂

     Rovaniemi rokkaa!

     -jutta-

  1. Moikka Pete,

   ”Mökit” tai miksi asumuksiamme nyt sitten kutsutaankaan on tarkoitus olla sellaisia, että niissä ei turhaa touhuilla. Siksi emme tule laittamaan esim. televisiota niihin ollenkaan.

   Minikeittiö on toivelistalla, jotta jokainen voi halutessaan vähän kokkailla. Joskin päärakennukseta kyllä löytyy ruokaa 🙂

   Rantaan on tulossa maisemasauna. Näkymä järvelle on niin huikea, että haluamme ehdottomasti hyödyntää maiseman niin, että saunassa on paljon ikkunaa. Ja koska toivomme saavamme paikalle myös ulkomaailaisia vieraita, saunaan tullaan tietenkin panostamaan. Ja ihan varmasti lähtee riittävän kovat löylyt myös suomalaisille 🙂

   T:Jutta

 2. Oletteko jo päättänyt rakennusmateriaalit? Hirsimökit vois olla aika upeita! Itse juuri rakennetaan hirsitaloa ja olen niin tyytyväinen päätökseemme 😊 tsemppiä projektiin!

  1. Heips,

   Kyllä tässä vahvasti hirren puolesta liputetaan. Jotenkin se tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. Nyt pallotellaan sitä, mennäänkö perinteisellä tyylillä vaiko modernilla. Tänään tuntuu siltä, että moderni tyyli jotenkin iskee paremmin. Sellaista kunnon kontrastia metsän keskelle.

   Miksi muuten päädyitte hirteen? (Olipa hassusti sanottu ;)) Ja onko kaikki sujunut hienosti rakentamisen suhteen?

   T:Jutta

 3. Jos haluatte perinteiseen hippasen modernia suosittelen kurkkaamaan meidän kotisivuja (www.seloylive.com), teemme interaktiivista lasipintaa sekä interaktiivista peiliä, uutuutena myös äänen kanssa. Kalevala Koru esim. käyttää teknologiaamme: https://www.youtube.com/watch?v=RbkjCC2BvvE . Jos tiloihin on tulossa lasipintaa, voi niistä tehdä elämyksellisiä ja silti säilyttää läpinäkyvyys ja yhteys ympäröivään luontoon.

  1. Wau, olipa hieno tuo Kalevala ikkuna! Kaikki ideat tässä vaiheessa otetaan kiitollisuudella vastaan! Näitä fiilistelemällä saadaan varmasti upea lopputulos 🙂

   Mahtavaa talven jatkoa!

   -jutta-

 4. Ihanan tuntuinen projekti ja inspiroivia kuvia. Olisin jo innokkaana ostamassa paikkaan lahjakorttia ensi vuonna pyöreitä vuosia täyttävälle miehelleni. Joten millainen aikataulu teillä tulee olemaan? Tsemppiä projektiin!

  1. Voi Eeva, kuulostaa ihanalta <3 Niin mielelläni otamme teidät sitten vastaan.

   Jos kaikki sujuisi kuin rasvattu, pääsemme avaamaan ensi vuoden lopulla. Mutta tässä kohtaa kun suunnitelmat ovat vielä paperiasteella, olen henkisesti varautunut kevääseen 2018. Tarkennusta aikatauluun tuleen heti alkuvuonna!

   -jutta-

 5. Moikka!

  Muistattehan, että Kuru on puun, veden ja kiven pitäjä. Kannattaa tutustua kurulaisten kivifirmojen tarjontaan. Niistä saa hienoja pintoja!

 6. Heips Niina, osaatko suositella jotain Kurulaisia kiviformoja? Ilman muuta pitää saada paikallinen firma, jos siellä sellaisia on! Tampereelta kun ajelee, niin matkan varrella on ainakin iso kivifirma.

  -jutta-

  1. Juuri se siinä tien varressa. Olisihan se hienoa, jos projekti työllistäisi kurulaisia kivimiehiä.
   Ota yhteyttä sinne – varmasti saat asiantuntevaa palvelua.

   1. Ehdottomasti tämä selvitetään ja toki kustannussyistäkin järkevää, että saadaan läheltä tekijöoitä paikalle.

 7. Moi! Hyppään vasta nyt mukaan keskusteluun, mutta aivan ihanaa, että tämä blogi on olemassa! GoJuttaGo -blogin henkeä olen kaivannut; siellä oli blogikommentoijien joukossa aivan ihania ihmisiä ja mulla sellainen tunne, että täällä myös! Kurun sijainti on mahtava! Lappi on kohteena hieno, mutta sinne meneminen kestää ajallisesti kauan; on hyvä, että pääsee vaikka viikonlopuksi irtautumaan Kuruun.

  Laitan tähän kaikki omat kommenttini samaan syssyyn eli sisustuksesta: Tyylikäs on hyvä valinta! En haluaisi sisätiloihin vaaleaa puuta, koska siitä tulee mieleen perinteinen sauna. En oikeastaan haluaisi syödä edes aamiaista enkä kokkailla omassa mökissä. Arkena saan kokata tarpeeksi, lomalla en välttämättä halua tehdä sitä. (Ehkä vedenkeitin olisi kiva; voisi keittää teetä ja istua ulko-oven ”portaalla”, kuunnella hiljaisuutta ja mennä sitten nukkumaan.) Vaikka Kuruun ei tulla bailaamaan, niin haluan nähdä toisiakin ihmisiä siellä enkä olla koko ajan ylhäisessä yksinäisyydessäni eli siksikin yhteinen aamiainen olisi kiva. Tämä senkin takia, että sinne tulevat ihmiset on varmasti ainakin jollakin lailla samanlaisia/kiinnostuneita samanlaisista asioista, niin olisi kiva tutustuakin uusiin ihmisiin.

  Jos tarvitsette lasia, niin suosittelen tätä tamperelaista yritystä http://lasinjalostus.fi/ He tekevät noita maassa olevia led-valoja, mutta oikeastaan mitä tahansa lasista. Mulla on heiltä kaksi mittojen mukaan tehtyä pöytätasoa, joihin olen ollut tosi tyytyväinen.

  Tämä ehkä aivan itsestäänselvyys teille, mutta voisiko mökeissä olla tosi hyvät pimennysverhot kesää varten? Niin ihanaa kuin kesäinen valo onkin ja niin paljon kuin pidänkin aikaisista aamuista, niin ei ole kiva herätä liian aikaisin.

  1. MCC, kiitos ihanasta viestistä! GoJuttaGo oli aikamoinen blogi – siitä alkoi koko FitFarmin tarina. Ja niin ne vuodet vierii, että aloitin blogin vuonna 2009 =)

   Sijainti on tosiaan mahtava. Tampereen keskustasta ajelee alle tunnissa ja Vki-Vantaan kentältä 2 ja puoli tuntia.

   Ja hei, sun kommentit on tärkeitä! Pimennysverhot – enpä olisi hokannut! No, viisas sisustussuunnittelija (jota ei vielä ole) varmasti tuon ymmärtäisi. Mä muuten pystyn nukkumaan aivan valoisassakin huoneessa 🙂 Outo tyyppi.

   Tuo ruokailuhomma on tosiaan tärkeä pohdittava. On tosi hyvä, että ollaan päästy testaamaan erilaisia ratkaisuja. Mä nimittäin ajattelin, että aamiainen mökkiin tuotuna olisi ihana. Mutta sitten päädyinkin tuohon samaan, että vaikka hiljentymässä ollaankin niin olisiko se sittenkin kiva syödä muiden seurassa?

   Kirjoitan myöhemmin tekstin Italiassa olevasta upeasta kohteesta jonne tutustuttiin. Siellä huomasin, että aika tuli vietettyä päärakennuksessa myös, eli sen merkitystä ja oleskelutiloja ei saa aliarvioida.

   Ja kiitos tuosta Lasijalostus linkistä. Tutustun! Siistiä, että ole aktiivisena kommentoijana MCC täällä! Palaillaan!

   -jutta-

   1. Kiitos, Jutta 🙂 Aika mennyt hurjan nopeasti siitä vuodesa 2009! Ja ilman Fitfarmia ei olisi varmaan Kuruakaan, joten hieno tie!

    Tuosta aamiaisesta vielä se, että on se sitten mökissä tai päärakennuksessa, niin se ei muodostu ainakaan minulle kynnyskysymykseksi. Ehkä kyseessä enemmänkin se kokonaisuus, mitä Kurussa tehdään ja kuinka se nivoutuu ajatukseen, että hiljennytään luonnossa jne. Pimennysverhoilla ajattelin myös ulkomaaneläviä, joilla voi olla hankalaa nukkua valoisassa.

 8. Paljon onnea uuteen projektiin. Suunnitelma kuulostaa hyvältä. Itse pidän juurikin tummasta ja valkoisesta. Tuo tuli olisi mökeissä kiva lisä, tulisi sellainen laavu-fiilis, mutta toteuttaminen voi olla haasteellisempaa. Tulta kun käytetään maailman eri kolkilla muuhun kuin lämmittämiseen ja fiilistelyyn.
  Paljon onnea joka tapauksessa. Tämä Pirkkalalainen haluaa ainakin tulla kokemaan tuon mestan.

  1. Heipparallaa Elina,

   Pirkkalasta, eli naapurin tyttöjä 🙂 Olen kuullut matkailubisneksen ihmisiltä monenlaista kauhutarinaa ulkomaalaisista, jotka tunaavat takan kanssa =) Toisissa paikoissa on tehty niin, että henkilökunta menee sytyttämään. ELi joku ratkaisu on keksittävä. Jotenkin se elävä tuli vaan on niin mieletön illalla ja kylmänä aikana.

   Haluan tutustua biotakkoihin tai mitä lienee ovatkaan. Jos joku muuten tietäää hyviä linkkejä saa laittaa.

   -jutta-

 9. Moikka Jutta 🙂 yhden teidän mielenpäällä hiljasuuden retriitin (upea kokemus) kokeneena jäin miettimään tuota keittiötä. Ehkä ihan vain vedenkeitin ja mikro riittäisi. Ja minijääkaappi. Ruokien kanssa puuhastelu saattaa viedä ajatusta liikaa pois itse asiasta, itsensä ja maailman kohtaamisesta hiljaisuudessa. Tämä siis oma kokemukseni retriitistä. Aamiainen omassa huoneessa kuulostaa ihanalle! Ehkä se voi olla vaihtoehto. Kiitos tästä blogista, seuraan varmasti kirjotuksia!!! Susta saa aina paljon energiaa ja iloa. Kiitos että olet olemassa 🙂

 10. Moi, Upea projekti! Olisi mielenkiintoista kuulla millaisiin kansainvälisiin kohteisiin olette tutustuneet arkkitehtuurin ja palvelukonseptien osalta? Vaikka arkkitehtuuri olisi modernia, paikan henki suorastaan vaatii että yksityiskohdat rakennustekniikkaa, materiaaleja, sisustusta ja palvelukonseptia myöten jatkavat luontoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia kunnioittavalla kestävän kehityksen linjalla. Suomesta löytyy paljon osaamista kauniisti ikääntyvien ja terveiden puurakennusten suunnitteluun ja toteuttamiseen. Toivottavasti olette löytäneet hyvän arkkitehtitoimiston toteuttamaan visionne.
  Ja sanomattakin lienee selvää että tuleville asiakkaille tarjoillaan vain puhdasta suomalaista lähiruokaa, eikös niin 😉
  Odotan mielenkiinnolla jatkoa blogillenne ja tietysti Kurun valmistumista.
  Tsemppia projektiin!

  1. Moikka Jaana,

   Mennään ensi ruoka-asiaan. Lähiruoka kuulostaa ihanalle! Muutamassa paikassa ollaan piipahdettukin tutustumassa. Varsinaisissa Mielen Päällä retriiteissä, (jotka siis ovat sellaisia, että ihmiset osallistuvat valmiiksi suunniteltuun ohjelmaan esim. 2 yötä – 3 päivää) tarjotaan tällä hetkellä kasvisruokaa. Sen vuoksi, että viisaat ovat sanoneet, että meditaatio toimii silloin paremmin. Mene ja tiedä – itse olen kyllä lihansyödjä, joskin punaista menee aika harvakseltaan, mutta välillä kasvisruoka jakso toimii.

   Mutta ruoan pitää olla parasta! Ja se kuka sitä sitten tuleekaan laittamaan, pitää olla loistava. Ja se en muuten ole minä 😉

   KV-kohteista kirjoittelen joulun aikaan päivityksen. Ihan supermahtava vierailu oli nimittäin Italiassa San Louis nimisessä paikassa ja tämän haluan ehdottomasti jakaa. Arkkitehti on parhaillaan piirtämässä rakennuksia, mutta varmasti tullaan tarvitemaan extra-apua yksityiskohdossa ja ennen kaikkea sisustuksessa ja kokonaisuuden hahmottamisessa.

   Ja linkkejä ja vinkkejä saa toki antaa! Kiitos Jaana!

   -jutta-

   1. Helsingissä Klaus K:ssa on ihana aamiainen, samoin ravintola Brödin lounas on tosi hyvä http://www.brod.fi/ ! En hillu tuolla Helsingin keskustassa todellakaan säännöllisesti, mutta noi paikat on jääneet mieleeni, koska niissä on ihanaa suomalaista ruokaa. Itse asun Kangasalla ja täältä Pirkanmaaltakin löytyy hyviä lähiruokatuottajia, joten ei hätää. Ja minusta ruokaa ei tarvitse olla sen seitsemän sorttia, hyvät raaka-aineet ja yksinkertaiset, selkeät maut on parasta,

 11. voi kuulostaa hyvälle. vielä kun joku luonnontuotteet omaava hlö /luonnonkosmetologi olisi samassa paketissa tai lähellä saisi kokonaisvaltaisen luontoon yhteenkuulumis ja hyvämieli pläjäyksen.

  1. Heips Skarita,

   Meillä on ollut Mielen Päällä retriitissä tälläisiä hemmotteluhoitoja http://mielenpaalla.fi/hoidot/ Nämä ovat saaneet ihanan vastaanoton. Mutta lisäksi varmasti tarvitaan myös luonnonkosmetologin ammattitaitoa. Joku ihana ihminen, jolle on sydämenasia hoitaa ihmisiä luonnollisella ja puhtaalla tavalla.

   -jutta-

 12. Hei!
  Ihana blogi kaikkineen ❤
  Mulle tuli mieleen, että kun sitä tilaa on nyt toteuttamiseen saakka, niin ”rakenna” yhteen metsälohkoon laavukylä. Siis keskelle metsää, vaikka johonkin korkealle paikalle. Ja ei nyt ihan kylää vaan sellaisen seitsemän laavun ympyrän, jonka keskellä on turvalliseksi tehty avotulinuotio.
  Siellä voi myös viettää yhteisiä tai yksinäisiä meditaatiohetkiä .
  Se laavukeskiö löytyy vain kävellyn (tai mönkijän mentävän) polun päästä, mutta ei autolla. Ellet sitten halua huomioida erityisryhmiä, joilla vaikeuksia kulkea muulla tavoin kuin kävellen.

  (Mönkijän toin esille vain sen vuoksi, että monenlaista tavaraa pitää kuljettaa sinne ja pois)

  Ja huom! Metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on kielletty, joten silloin ei käytetä nuotiota.

  1. Kuulostaapa hienolta idealta! Laavuja ollaan rakentamassa järven vastarannalle, eli tätä ideaa täytyy jalostaa ehdottomasti pisemmälle! Kiitos Kirsi siis tästä kirjoituksestasi!

   Juha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *