Ideoita etsimässä

Posted on

Kurun suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että kartoitimme mielenkiintoisia kohteita niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Parhaan kuvan tietysti saa siten, että menee paikan päälle katsomaan ja fiilistelemään. Siksi suuntasimmekin marraskuun lopulla Lappiin, jossa talvi olikin jo pitkällä ja pakkanenkin huiteli kovimillaan -20 korvilla.

Ensimmäinen tutustumiskohde oli Levin Iglut. Alkujaan lasi-igluja oli vain neljä ja vuosien saatossa niitä on rakennettu kovan kysynnän vuoksi lisää. Tällä hetkellä igluja on 18 ja tälle talvelle valmistuu myös lasinen ravintolarakennus. Suurin osa matkailijoista tulee Euroopasta ja Aasiasta. Varauskalenterin mukaan tilanne on erinomainen, koska vapaita aikoja ei juuri sesongille ole.

golden-crown-levin-iglut-1

Jokaisessa lasi-iglussa on minikeittiö, suihku ja wc sekä sähkölämmitteiset ja huurtumattomat lämpölasit. Tilaa igluissa on 23 neliötä ja oli kiinnostavaa nähdä, miten neliöt oli saatu hyödynnettyä. Minikeittiössä voi kokata ja siellä on valmiina aamiaisastiasto, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin ja jääkaappi. Aamupala tuodaan valmiiksi edellispäivänä jääkaappiin, joskin ravintolan valmistuttua aamiainen siirtyy sinne. Idea siitä, että saat syödä aamupalan omassa mökissa rauhassa herätti kysymyksen: pitäisikö Kurussa aamiainen tarjoilla suoraan mökkiin?

leviniglut1-4-2014-4

Iglun keskellä on moottoroitu, erotettava sänky, josta voi katsella maisemia ja taivaan ilmiöitä. Kirkkalla ilmalla näkymä on huikea ja maisema avartuukin aina sadan kilometrin päähän.  Superior igluissa on lisäksi vuodesohva, joka toimii lisävuoteena. Majoittujia voi siis olla maksimissaan 2+2 henkeä.

tumblr_nyl6nyyrcg1r2doe0o5_1280

Suihku ja WC-tilat olivat neliöihin nähden varsin toimivat. Lasipinnat tekevät iglusta valoisan ja avaran. Suurin osa vieraista varmasti viettää omassa iglussaan ison osan ajasta, koska kokemus on ainutlaatuinen.

 

leviniglut1-4-2014-5

Kaappitilaa ei hirveästi ollut, joskin isoin osa matkailijoista viipyy igluissa vain 1-2 yötä. Näin ollen aika harva edes laukkujaan varmasti alkaa purkamaan.

Majoitushinnat vaihtelevat sesongin mukaan 260-630 €/vrk sisältäen aamiaisen. Karkeasti voidaan siis sanoa, että kahden hengen yöpyminen keskellä talvea kustantaa noin 500 euroa. Jos revontulet sattuvat osumaan kohdalle, niin aivan varmasti jokaisen euron väärti.

Meille oli erityisen mahtavaa päästä keskustelemaan paikan omistajan Kristiinan kanssa, joka kiireen ja rakennustyön keskellä ehti vaihtamaan ajatuksia kanssamme. Kristiina lupasi tulla Kuruun majoittuaan ja kiireiselle yrittäjälle se ihan varmasti tekeekin hyvää!

Mitä siis opimme? Mökkejä voi rakentaa vaiheittain. Kuruun tulevat 15 mökkiä rakennetaan tontin parhaille paikoille. Ihmiset haluavat nähdä luontoa ja maisemia. Kun neliöt käytetään oikein, saadaan pieneenkin tilaan kaikki se, mitä tarvitaan. Lasiset pinnat ovat upeita ja niistä luonto tulvii sisälle. Opimme myös sen, että kansainväliset matkailijat etsivät elämyksiä, puhdasta ilmaa, vettä ja luontoa. Ja niitä me voimme tarjota.

Kittilästä matka jatkui Muonioon ja siitä pian lisää.

Onko sulla kokemuksia erikoisemmista matkailukohteista? Jos on, niin kerrothan kokemuksesi!

 

 

 

4 thoughts on “Ideoita etsimässä

  1. Uskon, että moni tulee hakemaan sellaista ”haluan kokea kerran elämässä”- kokemusta ja siitä ollaan valmiita maksamaan. Olen itse yöpynyt aikaisemmin pari yötä iglussa ja kokemus oli kyllä upea. Väjän sellainen, että iglusta ei haluaisi lähteä pois ja lomafiilis tuleekin juuri siitä, että ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin olla. Ja jos saattuu niin, että rentontulet näkyvät niin jippii! Tällä kertaa sää oli tosi kirkas ja oli siinä aasialaisilla ihmettelmistä. Harmi, että tavallisella kämerakännykällä taltiointi ei vaan onnistunut.

   Kurussa me toivomme, että saamme pitää vieraita aina vähänintään pari yötä kerrallaan. Meidän hintatasomme tulee asettumaan keskitason yläreunaan, mutta emme kuitenaa tule olemaan luxus-hintatason paikka.

   Oman kokemukseni mukaan kun olen reissannut maailmalla olen huomannut, että mitä enemmän haluat omaa rauhaa, sitä enemmän siitä pitää maksaa. Poislukien tietenkin aito luonto ja makuupussi, koska se ei maksa mitään 🙂

   Ihanaa talven jatkoa!

   T:Jutta

 1. Täällä Turun suunnalla odotetaan kovasti paikan valmistumista. Ihanaa, kun on niin lähellä.
  Täältä meitä tulee iso naisjoukko rentoutumaan 🙂
  Olet Jutta mahtava, kun jaksat ja tuot muille hyvää 🙂

  1. Odotan Minna-Liisa kovasti, että saan teidät vieraaksi! Teille varmasti sopiis hyvin Mielen Päällä retriitti, joka on pe-su. Järjestän niitä muute jo nyt http://www.mielenpaalla.fi noin kerran kuussa. Mutta tietenkin sitten vielä ihanempaa, kun ne on Kurussa <3

   Oikein ihanaa loppu vuotta!

   -j-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *