Tervetuloa Kuruun

Posted on

Hyvä vierailija,

Tervetuloa kanssamme Kuru Resortiin. Otamme vasta ensimmäisiä askelia unelmamme toteuttamiseksi, joten tulet erinomaiseen aikaan mukaan. Viimeistään keväällä 2018 tulemme avaamaan täysin ainutlaatuisen luontoa kunnioittavan resortin. Toivotamme sinut nyt lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan Kurun syntytarinaa.

15181586_10154376439479160_2872413574312379496_n

Tämä tulee olemaan myös tarina unelmista, intohimosta, yrittäjyydestä, onnistumisista, kompastumisista ja ennen kaikkea oppimisesta.

Haaveenamme on tehdä Kurusta paikka, joka tarjoaa rauhan ja hyvän mielen tyyssijan kiireisille tai oman kulkunsa uuvuttamille ihmsiille. Meidän vaativa ja kiitollinen tehtävämme on rakentaa Kurusta paras mahdollinen kokemus hiljentymiselle ja rauhoittumiselle – ja rakentaa se luonnon ehdoilla. 

Ainutlaatuinen paikkamme sijaitsee 60 kilometrin päässä Tampereelta ja 2,5 tunnnin ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Ympärillä on 34 hehtaaria metsää ja noin kilometrin pitkä järvi, puhtaan luonnon ympäröimänä.

Meillä ei ole sähköä, tietä, rakennuksia, eikä oikeastaan vielä mitään muutakaan lukuunottamatta suurta unelmaa, jonka toteen saattaminen alkaa nyt. Suunnittelussa toivomme myös sinun apuasi.

Perustajakaksikkomme esittäytyminen:

Jutta Gustafsberg:

15253552_10154376423364160_4948939880784832390_n

Olen työskennellyt ihmisten hyvinvoinnin parissa viimeiset seitsemän vuotta. Olen saanut olla luomassa maamme johtavaa hyvinvointi-brändia FitFarmia. 

Ensimmäisten vuosien ajan keskityin pääsääntöisesti ihmisten fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen. Se tarkoittaa ravinnon, liikunnan ja levon oikeanlaista yhdistelmää. Hiljalleen aloin yhä enemmän puhumaan luennoillani henkisestä hyvinvoinnista. Oman elämäni kautta oivalsin, että vasta sitten, kun sekä fyysinen- että henkinenhyvinvointi ovat molemmat tasapainossa ihminen voi olla onnellinen!

Treenaaja, joka pystyy juoksemaan maratonin alle kolmeen tuntiin kuulostaa super-kovakuntoiselta. Samoin bikini fitness-kisaaja, joka pakarat pinkeänä kyykkää sadan kilon tanko niskassa. Onko tälläinen ihminen onnellinen? Voi olla, muuta yhtä lailla vastaus voi olla, että ei ole. Jos siis keskitytään pelkän fyysisisen hyvinvoinnin kehittämiseen ja kypärässä ei ole pitoa (osuva lainaus kollegaltani Bull Mentulalta), lopputuloksesta ei ole takeita.

Sanokaa minun sanoneen, että tulevien vuosien aikana seuraava trendi tulee olemaan LEPO. Miten opetetaan ihmiset hidastamaan tahtia ja lepäämään? Tämän asian parissa haluan jatkossa työskennellä, toki unohtamatta fyysistä hyvinvointia. Näissä nahoissa kun kuitenkin elämme, niin olisi typeryyttä laiminlyödä itseään tälläkään saralla.

Unelma paikasta, jossa ihmiset pääsevät totaalisesti irti arjesta lyhyessäkin ajassa vahvistui viime kesänä, kun nukuin ensimmäisen yöni ulkona Suomen luonnossa tähtitaivaan alla. Tästä alkakoon matka Kuru Resortin toteen saattamiseksi. On mahtavaa, jos teet matkaan kanssamme!

Juha Rouvinen:

13700145_10154026293946144_7773935814840481801_n

Luonto on tarjonnut elämäni kauneimmat ja pysättävimmät elämykset. Rakkaus luontoa kohtaan on isäni perintöä, vaikka suurimman osan elämästäni olenkin viettänyt kaupungeissa.

Luonto tarjosi jossain vaiheessa vastapainoa omaan kiireiseen elämään, mutta kutsun nykyään luontoa kodikseni.

Luonto on opettanut minulle tavan juurtua ja löytää herkimmät ja voimakkaimmat puolet itsestäni. Yksikään hetki luonnossa viettämästäni ajasta ei ole ollut merkityksetöntä.

Olen kiitollinen siitä, että olen saanut työskennellä lahjakkaiden ihmisten ja mahtavien asiakkaiden kanssa kunnianhimoisten projektien parissa kahden vuosikymmenen ajan. Kuru on minulle paljon enemmän kuin projekti. Edessä on valtava määrä työtä, mutta se miten paljon hyvää oloa voimme ihmisille antaa, saa minut suhtautumaan luonnon kanssa yhteistyössä tehtävään työhön suurella ilolla ja kunnioituksella.

Haluan onnitella niitä, jotka ovat omakohtaisesti kokeneet sen hyvän, joka luonnostaa virtaa ihmiseen. Ja niitä, jotka eivät vielä ole oivaltaneet luonnon vaikutusta ja merkitystä, Kuru auttaa oivaltamaan ja oppimaan.

Intohimoa ja energiaa on turha pitää piilossa, joten jaamme ilolla tämän hankkeen eri vaiheita ja ajatuksiamme.

Otamme mielellämme Sinun mielipiteesi huomioon matkan varrella. Heitä meille ideoita tai ajatuksia, joita toivoisit Kurussa näkeväsi jättämällä kommenttisi alle.

37 thoughts on “Tervetuloa Kuruun

 1. Aivan mahtavaa! Jutta on niin oikealla polulla arvellen tulevan trendin olevan lepo, sen olen jo työssäni myös huomannut. Tällaisesta paikasta itsekin olen haaveillut. Olen hyvinvointialan yrittäjä (lähihoitaja, PT, hierojaopiskelija, kiinalainen lääketiede ja akupunktio-opiskelija vielä hetkisen) Sipoosta ja asun omakotitalossa ilman järveä. Sitä huomasin kaipaavani enemmän kuin tähän muuttaessa arvasin. Niinpä edelleenkin menen kerta toisensa jälkeen vuokramökeille järven ääreen ja haaveilen löytäväni sopivan järvenrantakodin, jolloin myisin nykyisen pois ja muuttaisin veden ääreen.

  Pohdin lukiessani majoitustiloista ja rantasaunasta, että onko mökeissä omia saunoja? Rantasauna oli meille tänä kesänä yksi ehdoton kriteeri vuokramökille. Kuinka upeaa olikaan vielä syyskuussa mennä saunomaan illalla ja uida yöuinnilla tähtitaivaan alla täydessä hiljaisuudessa. Ja tässä kesti monta tuntia. Onko se mahdollista, jos paikassanne on vain yksi sauna?

  Nyt menen hieman sivuraiteille jatkaen saunoista. Tykästyin saksalaisiin saunamaailmoihin vieraillessani saksalaisen miesystäväni kanssa siellä. Mietin myöskin siellä tähtitaivaan alla saunasta saunaan kulkiessa, miksei kukaan Suomessa ole keksinyt ottaa tätä ideaa käyttöön? Erilaiset tyylikkäät ulkosaunat olivat rakennettu ulos, jossa oli kätevää kulkea saunasta toiseen. Löytyisikö täältä mitään ideoita teille? Kuvat eivät kerro puoliakaan, paikka pitäisi nähdä. https://www.h2o-herford.de/saunawelt/saunen/

  Saksa on muutenkin paljon edellä meitä hyvinvointiasioissa ja sieltä löytyy vaikka mitä ideoita! Yllätyin kuullessani, että työnantajien kautta pääsee aina välillä (olikohan muutaman vuoden välein) muutaman viikon lomalle johonkin hyvinvointipaikkaan. Teillä on jo itsestäänselvästi yritykset asiakkaina pitämässä työntekijöitään työkuntoisina.

  Ymmärrän, ettette ole rakentamassa saunamaailmaa, tämä oli yhden asiakkaan pohdintaa onko siellä mahdollista saunoa enemmänkin jos se on osa ja monille tärkeä osa rentoutumista. Lisää myös asiakkaiden halua vierailla keskuksessa talvisinkin, kun pääsee lämmittelemään talvi-ilmasta nauttien.

  Iloa projektinne taipaleelle, se on hyvillä energioilla ympäröity 🙂

  1. Moikka Saunan ystävä 🙂

   Mökkeihin ei ole tulossa saunaa, mutta panostamme rantaan tulevaan näköalasaunaan. Sen lisäksi ajatuksena on entisöidä paikalla olevaa vanhaa pikkusanunaa niin, että sinne voi sitten mennä privatisti.

   Koska alueella ei ole kerrallaan isoja ihmisjoukkoja uskomme, että näillä pärjätään!

   Ja kiitos tosta mahtavasta linkistä – tutustutaan ihan varmasti ajankanssa siihen <3

   Ja tuossapa olisikin ideaa tänne koti-Suomeenkin – työnantajan piikkiin hyvinvointilomalle! Ja ihan saletisti maksaa kyllä itsensä takaisin lisääntyneenä työtehona!

   Oikein mahtavaa talvea sinne ja toivottavasti joskus pääset meille sitten tahtitaivas yöuinnille ja saunomaan!

   Terkuin Jutta

 2. Ihan huikea idea 🙂 Metsäympäristöön sopisi ihanasti japanilainen kylpylä – sellaistakaan ei Suomessa taida vielä olla! Lähin meitä oleva taitaa olla Tukholmassa.

  1. Arvaappa Elina, ollaanko menossa katsomaan Tukholman kohdetta. Mitä luultavimmin tarkoitat Yasuragia <3 http://yasuragi.se

   Olen kuullut paikasta niin paljon kehuja, että onhan se käytävä katsomassa. Ei tiedä, vaikka sieltä saataisiin tuliaisia myös Kuruun 🙂

  1. Kiva kuulla Paula, että saadaan sut tänne! Lupaan opetella tällä viikolla laittamaan kuvia jne. niin saadaan vähän eloa tänne 🙂

 3. Olen samaa mieltä kanssanne seuraava suunta ihmisen hyvinvoinnille on lepo. Se on parasta lääkettä ihmisen mielelle ja ropalle sen olen itsekkin huomannut. Asun kerrostalossa ja työni on ihmisläheistä ja sanoisimpa jopa uuvuttavaa tällä hetkellä. Nukun kerrostalossa hyvin pinnallista unta mutta onneni on, että omistan sähköttömän mökin järven rannalla. Siellä nukun kevyesti 12 tuntia yössä ja mieli sekä roppa lepää.

  Jos olisin hiukankin varakkaampi olisin jo perustanut tuollaisen paikan mistä nyt haavelette. Onnea matkaan aijon seurata matkaanne ja ottaa teiltä pieniä vinkkejä omalle polulleni 🙂

  1. Olet Tarja tosi onnekas, että sulla on tuollainen paikka minne mennä lataamaan akkuja! Sulle ei siis tarvitse perustella sitä, miksi luonto, järvi ja hiljaisuus tekevät ihmeitä <3

  1. Kiitos Liisa <3 Hanke on iso ja varmasi ja välillä varmasti haastavakin. Uskon vahvasti siihen, että oikeanlaiset ihmiset kantavat kortensa kekoon ja paikka saadaan tehtyä. Onhan tämä sellainen unelma, että sen eteen kannattaa taistella!

 4. Juuri tälläistä luontomatkailumahdollisuutta olen odottanut. Tukee myös Suomen matkailubrändiä luontomatkailun suhteen hienosti!

  Itse rakastan luontoa, harrastan joogaa, mutta ns. ”eräily” telttailuineen ja vaelluksineen on minulle vierasta. En oikeastaan osaa sitä. Siksi luontomatkailu on jäänyt minulla vähäiseksi enkä ole koskaan viettänyt useita päiviä luonnon helmassa. Suunnitelmanne kaltainen matkailukonsepti innostaa minua todella paljon! Kiitos, että lähditte tähän ja toivottavasti olette uranuurtaja kasvavalle luonto-hyvinvointimatkailulle Suomessa. Onnea matkaan!!

  1. Moikka NNNAAA 🙂

   Meillä on mahdollisuus myös lähteä ”eräilemään” oppaan kohdolla. Eli jos tuntuu, että haluat yöpyä metsässä, niin onnistuu! Sen lisäksi meille on tulossa http://www.tentsile.fi vaihtoehto, eli telttailua ”ilmassa”.

   Olen ihan sata varma, että viihdyt vieraanamme 🙂 Toivottavasti siis nähdään!

   T:Jutta

 5. Moi Jutta!

  Luin artikkelin mielenkiintoisesta, uudesta projektistasi.

  Kokonaisvaltainen hyvinvointi, terveys ja luonnossa liikkuminen ovat minulle erittäin tärkeitä asioita. Olen sisustussuunnittelija ja töitteni kautta tarjoan asiakkailleni hyvää oloa ja elämyksiä.

  Tiedustelisin, oletko harkkinnut sisustussuunnittelijan palkkaamista. Olisin oikein kiinnostunut tehtävästä.

  https://www.facebook.com/MaaritHeikkinenDesigner/
  https://www.facebook.com/maarit.heikkinen.92

  Terveisin,

  Maarit Heikkinen

  1. Moikka Maarit,

   Kyllä, sisustussuunnitelu tarvtaan ja paljon muutakin apua 🙂 Tässä vaiheessa lupa- ja rakennusasiat vievät isoimman osan ajasta, eli kun asia tulee ajankohtaiseksi niin huudellaan sitten täällä blogissa!

   Ja tutustun ilman muuta sivuihisi!

   T:Jutta

 6. Huikea idea ja ihanaa että olette lähteneet toteuttamaan unelmaanne <3 Seuraan matkaanne mielenkiinnolla ja jonain päivänä sitten tulen teille lomailemaan 🙂
  Onnea ja menestystä!

 7. Tämä menee vähän mainostamisen puolelle mutta menköön. Edustamani yritys tuottaa metsään- ja puunhoitoon liittyviä palveluita. Meillä on paljon kokemusta työskentelystä myöskin vaativilla kohteilla kuten virkistysalueilla, taajamametsissä, suojelualueilla sekä laidunalueilla. Koska haluatte myydä täydellistä luontoelämystä niin olisi tärkeää huomioida alueen kasvillisuutta heti rakennusvaiheen alusta jotta ei tule tehtyä turhaa vahinkoa esimerkiksi kaapeleiden sekä putkien kaivuutöiden yhteydessä. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla toimenpiteillä metsä saadaan pysymään luonnollisen näköisenä vaikka tehdään tilaa rakennuksille ja avataan näköalaa ja polkuja. Kerran ”pilatun” metsän palautuminen taas kestää vuosista vuosikymmeniin.

 8. Hienoa kun joku uskaltaa. Minulla on oma pieni metsäpalsta ja rentoudun siellä kun saan tehdä omia pieniä juttuja, esim polttopuita vähän että hiki tulee.

  1. Heips Martti,

   Perille pääsee autolla, joskin p-paikka jää sen verran etäälle, että siitä ei ole häiriötä asukkaille. Eli varsinaisella alueella ei huristella autoilla tai mopoilla 🙂 Näin saadaan hyvä luotnoelämys tarjottua kaikille 🙂

   T:Jutta

 9. Tämä kuulostaa ihanalta. Luonto ja lepo <3 Jos kaavailette rentoutushoitoja niin ehdottaisin aidosti hoitavaa ja kokonaisvaltaista luonnonkosmetiikkaa 🙂 Terveisin, ekokosmetologi

 10. Hei ihana projekti teillä. Haluaisin kertoa vähän itsestäni ja tuntemukaista. Olen 23-vuotias opiskelija ja taustalla on ollut syömishäiriötä ja energiavajeella tehtyä kuormittavaa urheilua. Olen niin sanotusti suorittajaluonne ja paloin loppuun. Ensin fyysisesti mutta myös henkisesti. Tähän tultiin pikkuhiljaa noin parin vuoden aikana ja nyt pidempi sairasloma opiskelusta.
  Ylikierroksellisuus jäänyt päälle ja stressitila. Siihen ei niin sanotusti enää riittänyt lepo,meditaatio ja rauhoittuminen joten nyt tilapäisesti apuna myös lääkitys.
  Kun kuulin Kurusta innostuin,sehän olisi aivan täydellinen minunlaiselleni joka ei vaan ”osaa” olla aloillaan ja rentoutua esim katsomalla elokuvia ja käpertymällä sohvan nurkkaan.
  Kuitenkin tämänhetkiset tuntemukset ovat hyvin ristiriidassa siihen entiseen menijään joka on ennen ollut. Tämä tarkoittaa sitä että tarvitsen ja haluan olla rauhassa, omassa tilassa ja ärsykkeet minimissä. En kaipaa seuraa ja opettelen niin sanotusti kuuntelemaan itseäni uudestaan.
  Oletteko ajatelleet Kurun konseptiin esim hiljaisuus aikoja tai paria paikkaa jossa puhuminen ei olisi sallittua. Entiedä onko taustastani apua mutta uskon että juuri sitä tietynlainen asoakaskuntakaipaa,täydellistä hiljaisuutta. Ja myös niin sanottuja aktiviteetteja joita ei voi suorittaa millään tavalla. Olisi loistavaa jos jollain tavalla voisin olla avuksi.

  1. Moikka 🙂

   Käy lukemassa http://www.mielenpaalla.fi Järjetämme jo nyt retriittejä noin kerran kuussa. Olemme pitäneet myös hiljaisuuden retriitin. Kurussa tullaan varmasti järkkäämään mitä erilaisempia retriittejä! Ihmiset ovat saaneet kokemuksestaan todella paljon eväitä elämäänsä <3

   Oikein ihanaa talvea Sinulle!

   T:Jutta

 11. Tervetuloa Kuruun, Etelä-Suomen lappiin. Mahtava piristysruiske taantuvaan pitäjään. Itse en ole yrittäjä, mutta suosittelen kurulaista yrittäjiä kun palveluksia tarvitset. Jos et ole tietoinen, niin ylöjärveläinen ja vähän kurulainenkin luontoelämyksiä tarjoava hikingtravelhit.fi on erikoistunut käsittääkseni juuri ”akkujen latauksiin” luonnon avustuksella, joten otappa yhteyttä.
  Itse jään eläkkeelle vuoden vaihteessa ja monitaitoisena teknisen koulutuksen saaneena olen käytettävissä, mikäli tarvitset kurulaista tukea ja tietämystä.

  Terveisin

  1. Heips, olipas osuva ilmaus tuo Etelä-Suomen lappi 🙂 Ja tulemme käyttämään varmasti paljon paikallisia yrittäjiä ja heidän palvelujaan.

   T:Jutta

 12. Hei Jutta! Onnea ja menestystä tähän uuteen projektiinne. Olen sauna-alan yrittäjä. Ja mikäli haluatte/tarvitsette saunan suunnittelussa ja toteutuksessa apuja, niin voimme niitä teille tarjota, ja mielellään jo suunnitteluvaiheessa, mikäli vaan onnistuu. Viimeisimpänä projektina toteutimme Hernesaaren Löylyn vähäpäästöiset massiiviset puulämmitteiset kiukaat. Kertalämmitteisen sekä savusaunan kiukaan. Kotisivumme ovat: http://www.tulisydan.fi. Kiitos vielä mielenkiintoisista jutuista ja vielä kerran onnittelut! Keep up the good work!

 13. Hei Jutta ,

  Suomalainen matkailu ja elämysmuotoilu pyrkii usein kopiomaan vetovoimatekijöitä meille kylmän Pohjolan ihmisille elämyksiä tuottaneilta matkoilta. Jäljittelemällä suuren maailman tai etelän lämmön antia unohdamme ainutlaatuisuuden, jossa me voimme aidosti olla maailman parhaita. Suomalainen valo, hiljaisuus, kylmyys ja ainutlaatuinen luontomme ovat eksoottisuudessaan vetovoimaisia. Suomen matkailua ei kannata kehittää vain suomalaisille. Suomen matkailua tulee tarjota myös niille kuluttajille, jotka viettävät aikansa lämmössä ja palveluiden ylitarjonnassa. Tässä visiossa urbaani tehokkuus harvoin voittaa elämyksen ja infrastrukstuurinen aluekehittäminen koskemattomuuden lumon.

  Olen pioneerihengessä rakentamassa samanhajuista unelmaa ja tahtotilani on koota scandinavian country living -sateenvarjo Brändin alle ihmisiä ja konsepteja joiden mielenmaisema kohtaa. Olisin mielelläni tullut tapaamaan sinua ja kenties voinut auttaa ison kuvan hahmottamisessa. Etsin jokatapauksessa partnereita ja uskon että meillä olisi paljon jaettavaa. Kouluaikainen ystäväsi Ahti Laakso ( UPM ) vinkkasi hankkeestasi minulle – hän näki että ajatuksillamme on paljon synergiaa – oletan että meillä olisi paljon annettavaa toisillemme. https://gomanbrand.wordpress.com/2014/05/21/1138/ Menestys on eteenpäin viety toteutus arvokkaalle ajatukselle. Jään odottamaan yhteydenottoasi yst Marika Goman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *